Senatorul Niculae BADALAU a sustinut o declaratie politica intitulata: Guvernare pana la capat! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Motiunea de cenzura initiata de PNL releva inclinatia liberalilor pentru conflict si ambitia de a ajunge la guvernare fara un vot legitim. Nu de putine ori, au dat dovada ca aceste lucruri sunt mai importante pentru ei decat o guvernare buna in interesul oamenilor.
Sa ne aducem aminte cum, in 2013, la sfarsitul lunii februarie au iesit de la guvernare si au tradat un proiect pe care romanii l-au sustinut si votat. USL-ul, cea mai mare alianta politica si electorala si cel mai important proiect postdecembrist, a fost abandonat de catre PNL, imediat dupa alegerile europarlamentare, doar pentru a se uni cu PD-L, partidul care a facut foarte mult rau Romaniei. Optiunea PNL, de a dinamita USL-ul, a fost sanctionata de catre electorat in alegerile europarlamentare.
PNL are vocatia instabilitatii politice. Tot liberalii au fost cei care au rupt si Alianta Dreptate si Adevar, cand au scos de la guvernare PD-L, doar pentru a fuziona cu acestia, cativa ani mai tarziu. Pe scurt, grija liberalilor este cum si ce sa faca sa preia puterea cat mai repede, fara a avea un program politic consistent.
In toata aceasta perioada, de cand PNL-ul incearca sa ajunga la guvernare prin promisiuni desarte si prin tot felul de tertipuri politice, PSD a guvernat. Si a facut-o bine, doar pentru ca nu s-a preocupat obsesiv de tot felul de jocuri meschine din care oamenii nu ar fi avut nimic de castigat.
PSD are vocatia guvernarii si mai ales a stabilitatii politice. Nu trebuie sa uitam acest lucru. Guvernele social-democrate au fost cele mai bune guverne asigurand oamenilor prosperitate si o viata mai buna, pe cand guvernele dreptei - tragedia numita CDR si cea mai recenta numita PD-L - au oferit doar austeritate si probleme economice si financiare.
Actualul context politic, post-Traian Basescu, ne-a dat posibilitatea sa ajungem in cateva randuri la consens politic pe diferite proiecte importante pentru tara. Si am crezut ca aceasta este o lectie de democratie, prin care partidele, opozitia si puterea, lucreaza pentru binele comun. Ei bine, aceasta armonie nu a fost de ajuns, opozitia aratandu-si, din nou, adevaratele intentii.
Chiar cu riscul unei crize politice, PNL isi doreste foarte mult sa dea jos Guvernul dintr-un motiv paradoxal: guvernarea PSD-UNPR este una performanta.
Noi, social-democratii, stim ca mai sunt multe de facut si de aceea, trebuie sa ducem la bun sfarsit proiectele, astfel incat toate categoriile sociale sa beneficieze de performanta guvernarii.
Istoria politica ne arata ca ceea ce conteaza pentru un partid politic, dar mai ales pentru oameni, este buna guvernare si nu conflictele inutile.