Declaratiile domnului senator Ioan Chelaru, vicepresedinte al Senatului Romaniei, la finalul sedintei Biroului Permanent al Senatului de marti, 15 septembrie a.c. - comunicat de presa
La finalul sedintei Biroului Permanent al Senatului de marti, 15 septembrie a.c., domnul senator Ioan Chelaru, vicepresedinte al Senatului, a facut o informare cu privire la ordinea de zi discutata. (Agerpres)
Pe ordinea de zi a Biroului permanent al Senatului, au fost 29 de puncte, mai multe decat de obicei. Am repartizat toate propunerile de acte normative si toate initiativele catre comisiile parlamentare. De asemenea, Biroul Permanent a aprobat toate propunerile primite de la comisii, in special propunerile Comisiei juridice, care a apreciat ca, pentru unele initiative legislative prima Camera sesizata, ar trebui sa fie Camera Deputatilor.
Biroul Permanent a aprobat prelungirea unor termene de depunere a rapoartelor, in cazul unor proiecte mai complexe, la solicitarea anumitor comisii. Este vorba de propuneri legislative care cuprind mai multe sute de articole, fiecare, situatie in care comisia in cauza are nevoie de mai mult de o saptamana pentru a se pronunta.
In plus, Biroul Permanent a aprobat toate propunerile venite din partea grupurilor parlamentare si aprobate de Comisia pentru politica externa, in ceea ce priveste deplasarile externe, precum si programul de lucru pentru saptamana aceasta si saptamana viitoare.
Sedinta de plen de joi va cuprinde declaratiile politice. Miercuri, la ora 11.00, se desfasoara sedinta comuna a celor doua Camere unde este prezent Presedintele Romaniei pentru o activitate pe care domnia sa, conform Constitutiei, o realizeaza in fiecare sesiune. Sedinta comuna continua cu dezbaterea actelor normative inscrise pe ordinea de zi.
Saptamana viitoare, programul de lucru al Senatului va fi cel obisnuit cu sedinte de plen luni, marti si miercuri si lucrari in comisiile permanente.