AGERPRES / Sorin Bota il sustine pe Serban Nicolae la sefia senatorilor PSD
Senatorul social-democrat Sorin Bota considera ca experienta politica si parlamentara trebuie sa fie atuul noului lider al senatorilor PSD si propune ca aceasta functie sa-i revina senatorului Serban Nicolae in conditiile in care, actualul lider, Ilie Sarbu, intentioneaza sa se retraga din acest post la inceputul sesiunii parlamentare. (Agerpres.ro)
- Pentru functia de lider al grupului nu trebuie sa facem experimente, mai ales in prag de an electoral! Experienta politica si parlamentara trebuie sa fie atuul noului lider. Daca pe langa aceasta experienta, noul lider mai are si pregatire juridica este foarte bine. Din pacate, azi, nu avem multi colegi care sa indeplineasca aceste conditii si care sa-si asume aceasta pozitie. Personal, il propun si sustin pe colegul senator Serban Nicolae!, se arata intr-un comunicat de presa al senatorului Bota transmis, miercuri, AGERPRES.
Senatorul social-democrat Serban Nicolae sustine ca functia de lider de grup nu ii este una straina si ca, teoretic, nu s-ar teme de responsabilitatea pe care aceasta o implica insa, in opinia sa, o posibila schimbare a sefiei grupului PSD din Senat ar trebui realizata astfel incat sa nu bulverseze grupul.
- Am auzit si eu de posibilitatea asta (ca Ilie Sarbu sa demisioneze de la sefia grupului senatorial PSD - n.r.), n-am insa certitudinea ca se va produce, mai ales ca n-am mai discutat cu Ilie Sarbu si nu ne-am intalnit nici la reuniunea Senatului. Nu stiu decat la nivel de stire pe surse. Altminteri, functia de lider de grup nu imi e foarte straina. Am indeplinit in mod formal aceasta functie intre 2006 si 2008, liderul grupului fiind presedintele Iliescu, dar eu am preluat o buna parte din atributiile legate de BP si de negocieri cu celelalte partide. A fost si o perioada mai aglomerata pentru ca s-a suprapus unor evenimente precum suspendarea lui Basescu din 2007, iesirea PD de la guvernare, sustinerea in Parlament a Guvernului Tariceanu. Deci, teoretic, nu m-as teme de responsabilitati, dar important este ca o astfel de schimbare, daca se va produce, sa nu bulverseze grupul si sa nu duca la antagonizari interne si la micsorarea grupului, a declarat marti, pentru AGERPRES, senatorul PSD.