cotidianul.ro/ Intr-un interviu pentru b1TV
Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a vorbit in cadrul emisiunii Ultimul cuvant, moderata de Catalin Striblea, despre PSD, demisia premierului din conducerea partidului si noul presedinte interimar al social democratilor, conform b1TV.
Despre Ponta, Oprescu spune ca e bine, e in tonus, l-am vazut la televizor si personal, la Ziua Nationala a Frantei unde nu a apucat sa discute cu el, desi premierul si-a exprimat dorinta.
- Ponta a crescut uitandu-ma la el. L-am cunoscut in 2000. A facut fata intotdeauna, a avut idei in regula, pline de bun simt. Pe mine personal nu m-a dezamagit niciodata, vorbeste Oprescu despre premier.
In ceea ce il priveste pe presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, edilul spune:
- Am vazut si eu care e parerea domnului Iliescu. Acum sincer sa va spun, glumeam odata ca domnul Iliescu si daca il asezi in debara, tot tii seama de parerea dansului. Vrem, nu vrem, asta e adevarul. A marcat o etapa importanta.
Intrebat de ce crede ca Iliescu l-a sustinut pe Dragnea, primarul Capitalei spune:
- Pentru ca e un bun organizator. El cand are de spus un lucru e corect. As indrazni sa spun ca e maestru la etichete. Si eu am ramas usor surprins pentru ca stiam de parerea dansului tot din discutiile facute de analisti. E un om asezat, un om care vrea sa faca, am avut si momente cand am apreciat puterea pe care o are, de a organiza si de a face - este caracterizarea pe care primarul general al Capitalei o face lui Dragnea.