AM PRESS / Lucian Avramescu: Oprea nu-l tradeaza pe Ponta, dar il paraseste
Iesirea nervoasa a lui Gabriel Oprea, principalul aliat in guvernarea Ponta, de la sedinta coalitiei de guvernamant n-a fost explicata inca, scrie Lucian Avramescu, director al AMPress. Nu-s analist, dar pot abserva anumite lucruri.La intrare, vicepremierul care a fost o vreme si premier interimar, a spus ca e om serios, suntem seriosi, un partid care nu tradeaza pentru a mentine stabilitatea guvernamentala si pentru a nu afecta interesul national. Iata insa ca interesul national pare a fi tradat chiar de Ponta, prin dezertarea lui din fruntea PSD.
- Nu am luat in calcul plecarea lui Ponta, ar fi spus, intre altele, seful Internelor, la sedinta banuita cu scantei a aliantei unde multi au facut insinuari ca UNPR ar putea juca la offsite.
- Eu tin la Ponta, poate spune Oprea, l-am ajutat cat am putut. A fost o luna in Turcia, i-am tinut locul, am tinut coalitia unita. Acum sunt vinovat eu ca el pleaca?
Deci poate fi un excelent prilej pentru ca generalul Oprea sa-si retraga armata, de stransura, de nestransura dar importanta acum si sa formeze un alt aliniament de front. Fireste, in interesul national. Daca, in conditii austere, Oprea a reusit sa-si stranga soldati, de asta data ofertele ii vin garla chiar de la PSD. Nu Oprea, cu alte cuvinte, tradeaza PSD-ul, ci PSD-ul se tradeaza singur.
- Eu sprijin acest guvern condus de Victor Ponta, a spus apasat Gabriel Oprea. Condus - e limpede - de Victor Ponta! Dar daca in scurta vreme guvernul nu va mai fi condus de Victor Ponta?
Sursa : AM Press