Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Cand popular inseamna populist. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Am trait s-o vedem si pe asta! Un Traian Basescu mai echilibrat, chiar cerebral, si un PNL dezlantuit, care nu mai scapa de obsesia numita Ponta, drept pentru care initiaza o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea premierului. Asistam, indiscutabil, la un sindrom post-traumatic sever, dar nu stim anume care trauma l-a declansat, pentru ca PNL este lovit constant si din exterior, si din interior, si cu genunchiul, si cu piciorul, si cu palma.Nu stiu, o fi zis copilul ceva, vorba domnului Basescu.
Sa revin insa la populismul PNL de a initia o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea premierului Victor Ponta. Zice doamna Alina Gorghiu, copresedintele PNL, ca liberalii vom merge catre cetateni pentru a le cere sprijinul pentru demiterea unui premier care refuza sa faca un gest elementar , anume de a-si scrie demisia. Cu cine veti merge de mana in fata cetatenilor, stimati colegi liberali?
Cu membrii PDL cumva? Aveti grija, in acest caz, pentru ca poporul de a carui semnatura aveti atat de mare nevoie in aceste zile nu are memorie atat de scurta! Nu a uitat ce a facut PDL in materie de taieri de venituri, nu a uitat de austeritatea anuntata de guvernul Basescu - Udrea - Boc. Nu a uitat de spitalele inchise, de invrajbirea tuturor categoriilor socio-profesionale. A indrazni tu, PDL mai vechi sau mai nou, sa te intorci la popor este o sfidare. In 2012, liberalii mergeau de mana cu noi, Partidul Social Democrat, de mana cu Victor Ponta, ca tot veni vorba, cerand si obtinand votul a milioane de romani. Nu-i jigniti acum, stimati colegi de la PNL, doar pentru ca au in continuare incredere in programul de guvernare propus de USL.
Faceti ce aveti de facut, schimbati si Constitutia, daca asta e singura solutie care v-a mai ramas, dar nu mai folositi situatia medicala a premierului pentru a va masca lipsa de abilitate politica. Intoarcerea la popor despre care vorbiti va fi un esec, in ciuda sondajelor pe care le invocati, dar unul cu atat mai periculos cu cat poate genera o criza politica. Si nu de crize avem noi nevoie acum, ci de stabilitate, de solutii, venite chiar si din partea Opozitiei, daca sunt constructive.