Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Ora BILANTELOR. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Ce ma frapeaza in continuare, desi imi desfasor activitatea in politica de suficienti ani incat sa nu ma mai mire (aproape) nimic, este capacitatea unora de a reinventa, cand si cand, roata, focul sau apa calda. Imi place sa cred ca nu sunt tributara decat bunului simt; nu am alta logica decat logica omului obisnuit, care, zilnic, este bombardat cu informatii, si din stanga, si din dreapta, si din tabara puterii, si din cea a opozitiei. Ce sa inteleaga cetateanul simplu, ce sa intelegem - eu, separat, si noi toti, impreuna - decat ca nu este nimic de inteles, ca nu exista niciun mare plan in care ne incadram fiecare, cu un rol dinainte stiut si de dus la indeplinire? Nu exista nimic prestabilit, nu actionam cu gandul la viitor, ci la imediat. In spatiul politic, fiecare spune ce stie, in acord cu interesul de moment, asa ca mai toti isi fac publice frustrarile, obsesiile, absolut toti isi varsa fierea in piata. Nu exista adversitati de principiu, ci doar dusmanii declarate, rautati profunde si o nestinsa sete de sange.
Iertati-mi aceasta introducere usor melancolica; sunt prinsa in vartejul unor momente de bilant: trei ani de la caderea unui guverm tot atatia de la investirea altuia. Trebuie, in consecinta, sa ma refer la modul absolut aiuritor in care inteleg unii sa marcheze aceste momente, la semnificatiile pe care le naste simpla cronologie.
Iata, Guvernul Ponta are trei ani; au fost trei ani lungi si grei, deloc scutiti de probleme si framantari, in care, cu eforturi si sacrificii considerabile, s-a incercat ducerea la indeplinire a angajamentelor asumate de PSD si premierul Victor Ponta, alaturi de colegii din PNL, in numele Uniunii Social Liberale. Pentru ca, subliniez acest lucru, tot programul USL este baza actualei guvernari, cu micile ajustari si corectii impuse de realitatile tarii; vorbim de programul USL, construit impreuna cu membrii PNL, aflati acum in bancile opozitiei, si membrii PC. Va mai amintiti ideea care a stat la baza programului USL? Ce a vrut el sa fie, daca nu o alternativa la dezastrele cautionate de guvernarea PDL-Basescu Udrea-Boc!?! Acum, liberalii fac, alaturi de fostii PDL-isti, ascunsi sub sigla asa-zisului PNL-MARE, un contra-bilant al ultimilor trei ani de guvernare.
In acest context, in sfarsit, trebuie sa admit ca USL-ul original, acel USL anti-PDL si anti-Traian Basescu, a dat gres. Criticandu-ne pe noi, liberalii se critica singuri. Fraternizand cu inamicul de ieri al romanilor, liberalii nu fac decat sa redefineasca oportunismul politic. Stati, stimati colegi liberali, la aceeasi masa cu cei pe care, nu cu mult timp in urma, ii acuzati de toate relele din lume si faceti BILANTE false si mincinoase. Ati uitat, probabil, ESECELE lor in materie de guvernare, motiv pentru care nu va pot ura decat SUCCESURI!.