infobrasov.net: De data asta Victor Ponta e greu de ucis!
Dupa anuntarea rezultatelor alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie 2014, s-a ivit un soi de hei-rup, gen, acuma e momentul sa-l dam jos pe Ponta si de la Guvern! Va amintiti? Intuitia sau informatia il face pe Victor Ponta sa anunte ca l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita, recunoscindu-si infrangerea. In zilele urmatoare, presa care colaboreaza cu Structurile a dus o campanie crunta vizand demisia lui Victor Ponta, dublata de una vizand o asa zisa spargere a PSD. Esecul a fost evident. Si are mai multe cauze:

1. In infrangerea lui Victor Ponta isi spusese cuvantul, e drept, atatata si de diversionisti, spaima romanilor de o acaparare a intregii Puteri de catre PSD.

2. Klaus Iohannis a adoptat din primele zile o politica dubla: una pe fata, de colaborare cu Victor Ponta, alta, pe din dos, de lucraturi impotriva acestuia. Numai ca pentru opinia publica a avut importanta atitudinea oficiala, pe fata. Treptat-treptat, spre surprinderea multora, Victor Ponta a iesit din clenci: Fata de Klaus Iohannis a adoptat o pozitie smerita, facind mare caz de deosebirea dintre noul presedinte si Traian Basescu in materie de relatie institutionala cu premierul.
Stiind ca vulnerabilitatea PSD e data de imaginea de partid aparator al Coruptiei, a impus partidului o campanie de delimitare fata de cei anchetati de DNA si de solidarizare cu lupta impotriva Coruptiei. Pe fondul Scandalului Elena Udrea, prin care DNA a confirmat suspiciunile de coruptie din vremea Guvernarii PDL, adversarii PSD au ramas fara principala arma folosita impotriva acestui partid din 1990 pana acum: Exclusivitatea in materie de partid al coruptilor.

3. Fie si pentru ca Romania a iesit din Criza mai repede si mai bine decat multe alte tari europene, gratie masurilor luate de Regimul Basescu, economia tarii merge bine.

4. Victor Ponta, invatand din erorile care au fost speculate in noiembrie 2014, si-a schimbat discursul public, straduindu-se sa nu i se mai vada aroganta de tip PSD-ist.
E limpede ca e un asalt pentru rasturnarea Guvernului Ponta nu prin mijloace democratice (daca ar ramane la mijloacele democratice, PNL ar sta in Opozitie un deceniu de acum incolo), ci prin mijloace de Politie Politica.
De data aceasta, asa cum se vede din vorbele si faptele lui Victor Ponta din ultimul timp, PSD nu se va mai lasa doborat fara sa scanceasca macar, asa cum s-a intimplat in noiembrie 2014. Chiar daca Masinaria de diversiuni va reusi sa rastoarne Guvernul Ponta, pretul platit de PNL, de Klaus Iohannis si de Structuri Secrete va fi destul de mare la alegerile din 2016, cand PSD ar avea avantajul unui partid dat jos de la Putere cu mijloace antidemocratice.
De data asta - suntem convinsi - Victor Ponta e greu de ucis!