DeCeNews: Tariceanu si Ghise refuza invitatia lansata de Blaga si PNL de a forma o noua majoritate in Parlament
Vasile Blaga a anuntat, sambata, ca programul de guvernare al PNL a fost aprobat de comisia de unificare. Co-presedintele PNL a lansat public invitatia liberalilor, adresata tuturor posibililor parteneri politici, de a crea o noua majoritate si a ajunge la guvernare.
Primele refuzuri pentru PNL
La doar o zi dupa invitatia lansata de Vasile Blaga au aparut si primele refuzuri din randurile parlamentarilor. Presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, si unul dintre cei mai cunoscuti independenti din Parlament, Ioan Ghise, au anuntat ca nu se vor alatura demersului liberalilor.
Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a criticat programul de guvernare al PNL, despre care a spus ca este sortit unui esec lamentabil.
- Vechiul PDL ce face? Taie 50% din masurile de factura liberala din Noul Cod Fiscal care este in dezbatere. Daca la o masina pui doar 50% din componente, ea nu va putea functiona. La fel se intampla si cu propunerea facuta de PDL. Daca tai 50% din masurile Codului Fiscal, sigur ca va rezulta un fel de program avortat care va esua lamentabil, a declarat Calin Popescu Tariceanu.
Ghise refuza PNL din cauza PDL
Si senatorul independent Ioan Ghise, plecat din PNL inainte de fuziunea cu PDL, a anuntat ca nu va fi de acord cu o noua majoritate parlamentara atat timp cat din ea vor face parte membrii guvernarii Basescu.
Fostul liberal a aratat ca prin votul de la parlamentarele din 2012, alegatorii au sanctionat dur catastrofala guvernare Basescu-PD-L trimitand PD-L in opozitie.
- In feb. 2014, PNL a decis unilateral sa rupa alianta USL si sa iasa de la guvernare ignorand vointa alegatorilor exprimata la alegerile parlamentare. In iunie 2014, PNL a decis sa fuzioneze cu PD-L , adica, exact cu aceia impotriva carora poporul a iesit in strada in iarna 2011-2012 pentru a-i scoate de la guvernare. Acum, invocand alegerile prezidentiale, PNL cere parlamentarilor sa li se alature pentru a readuce mai repede la guvernare pe fostii ministri ai regimului Basescu-PD-L. Alegerile prezidentiale nu sunt alegeri parlamentare si nici alegeri pentru readucerea la guvernare a PD-L-istilor basisti. Readucerea lor la guvernare nu este pentru binele alegatorilor romani si nu respecta vointa acstora. Este o modalitate abuziva de a aduce, pe usa din spate, la conducerea tarii, a unor oameni compromisi. Care au comis inimaginabile acte de coruptie si de fraudare a avutului public. Iar o majoritate realizata prin combinatorica, in spatele usilor inchise, probabil, santaj si tranzactionare, nu este decat o noua solutie imorala de deturnare a vointei electoratului. Adica, PNL vrea sa aduca la guvernare PD-L-istii basisti, adica pe cei care au taiat salarii si pensii, au inchis spitale, au dublat datoria publica, au jefuit bugetul tarii si au condus prin abuz si in mod discretionar. Abordarea PNL este impotriva vointei exprimate covarsitor de majoritatea alegatorilor acum doi ani la alegerile parlamentare. Se spune in popor ca cine se aseamana se aduna. De aceea, eu, in calitate de senator, nu voi da curs unei astfel de invitatii imorale si ma delimitez de aceia care incalca vointa electoratului si vor cu disperare sa ajunga la putere impotriva vointei acestuia, pentru a relua vechile obiceiuri care fac acum obiectul nenumaratelor anchete penale, a transmis Ioan Ghise printr-un comunicat.