Gandul: Iliescu analizeaza handicapul lui Ponta la prezidentiale. VIN LA CONGRES, acolo se va judeca daca Ponta va ramane la conducerea PSD
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a lipsit in ultimele doua luni de la toate sedintele PSD, dupa ce la Comitetul Executiv de la finele lui 2014 i s-a imputat ca s-au pierdut alegerile prezidentiale din cauza trecutului sau comunist. Iliescu nu a votat pentru excluderea lui Geoana si Vanghelie din partid si nu s-a deplasat la Sinaia la ultimul Comitet Executiv al social-democratilor. In schimb, sustine ca analiza in interiorul PSD trebuie facuta la Congresul partidului.
- Vin la Congres, acolo se va judeca daca Ponta ramane la conducerea PSD, este mesajul lui Ion Iliescu.
Prezenta lui Victor Ponta in fruntea Guvernului a fost un handicap pentru campania prezidentiala, sustine intr-o declaratie pentru gandul presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
- Guvernarea a fost un element nefavorizant. Bineinteles, a fost un handicap pentru campania prezidentiala, era si un avantaj, dar si un dezavantaj, pentru ca s-a speculat tot ce nu a mers bine. S-a speculat de adversari, de liberali, de domnul Iohannis, care venea dintr-o functie de primar, fara alte elemente de experienta la nivel national. S-a folosit de conjuncturile respective, a spus pentru gandul Ion Iliescu.
Fostul presedinte al social-democratilor a subliniat ca Guvernul nu a fost pregatit si nu a avut experienta necesara pentru relatia cu Diaspora.
- Guvernul nostru nu era pregatit si nu avea experienta necesara pentru relatia cu Diaspora. A fost bine speculata de opozitie aceasta nemultumire a unui numar mare de romani. Guvernul tarii nu are cum sa le rezolve lor problemele de existenta, dar tema a fost speculata. Era un numar de necunoscute atat de mare, incat nici macar o evidenta a flotantilor nu a fost facuta. Au mai fost alegeri in care romanii din celelalte tari nu manifestau interes sa mearga la vot. A fost o conjunctura in care un numar masiv de emigranti au dat navala si pe 16 noiembrie, a declarat pentru gandul Iliescu.