Stiripesurse.ro: Magia celor 7 voturi. EXPERIMENTUL final din Senat
Coalitia PNL-UDMR-Geoana va afla, miercuri, in plenul Senatului, care este adevaratul raport de forte intre Putere si Opozitie.
Senatorii trebuie sa voteze un nou judecator la CCR si castigatorul trebuie sa adune majoritatea simpla a voturilor senatorilor. In cursa intra 3 candidati: Simona Maya-Teodoroiu (PSD), Mona-Lisa Neagoe (PNL), Florentina Jipa (UNPR).
In prima faza vor intra la vot toate cele 3 candidaturi. Daca niciuna nu primeste majoritatea voturilor senatorilor prezenti, atunci primii doi clasati vor intra in finala si se va da un nou vot.
PNL-UDMR-Geoana au la ora actuala un numar de 78 de voturi si in extremis pot scoate inca un vot de la senatorul Ruxandra Jipa, care a candidat si nu a fost bagata in seama de PSD-isti.
PSD are oficial 90 de voturi.
Pe matematica parlamentara, PSD isi va trece candidatul. Pe caile neoficiale, liberalii vor sa arate ca lucrurile nu stau asa si ca PSD pierde majoritatea. PNL trebuie sa scoata din joben 7 voturi, asta daca toata lumea isi va mobiliza in totalitate activul din Senat.
Votul pentru un judecator CCR va fi experimentul din Senat inaintea procesului de revocare a lui Calin Popescu Tariceanu.