Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Sa nu vorbim de funie. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Traim momente istorice. Vedem, astazi, cum oameni pe care ani de zile i-am crezut atotputernici si intangibili calca pragul DNA-ului si, de cele mai multe ori, acolo raman. Aflam ca nume sonore ale politicii ultimilor ani, intr-o impletire halucinanta cu structuri din cele mai diverse ale statului, s-au ocupat doar din cand si cand cu guvernarea tarii, principala lor ocupatie fiind aceea de a-si ingropa conturile personale. Cocos, Udrea - cu ale ei schelete din dulap, Sandu, Videanu si altii ca ei, probabil mai multi decat am banui sau ne-ar place sa credem ca sunt, au trait bine. Preiau, fara nicio ironie, sloganul fostului presedinte Traian Basescu, fiindca oamenii acestia, judecand dupa beneficiile materiale rezultate in urma combinatiilor facute, chiar au trait bine.
Amintiti-va, stimati colegi, perioada 2009-2010, chiar si anii care au urmat acestui interval. In Romania se taiau salarii, se dorea ciuntirea pensiilor si a alocatiilor, de fapt, a tuturor veniturilor populatiei. Totul, in numele austeritatii clamate atat de la Guvern, cat si de Presedintie. Da, a existat austeritate, nu neaga nimeni, dar nu toti au trait-o. Cei care luau masuri radicale impotriva populatiei vedem acum cu ce se ocupau.
Amintiti-va, de asemenea, stimati colegi, ce valori au stat, in 2012, la baza succesului zdrobitor al USL. Peste tot in tara, romanii au votat cu PSD, PNL, PC si UNPR nu pentru ca, vezi Doamne, eram icoane. Poporul a votat candidatii USL pentru a-i scoate pe democrat-liberali din administratie si din Parlament. Aproape a reusit. Acum, ramasitele fostului partid de suflet al fostului presedinte Traian Basescu, frumos rebranduit, fuzioneaza cu PNL si vrea, nicio surpriza, din nou la guvernare. Nu-i pot dori succes.
Iata cum se pune problema in tabara noului PNL: interesul liberalilor ar fi acela de a-l lasa pe Victor Ponta sa-si franga gatul si sa duca PSD sub 25%. Pe de alta parte, spun fruntasii liberali, PNL trebuie sa-si asume raspunderea guvernarii, auto-caracterizandu-se ca fiind ultima speranta a romanilor. Stimati colegi liberali, un astfel de discurs pare preluat din mesajele de campanie ale USL.
Trebuie sa fim altfel - spune domnul Ludovic Orban -, asa cum isi doresc ei (romanii) sa fim. Sa nu exercitam functia politica, functia publica, asa cum s-a facut astazi, cu aroganta, cu minciuna, vanzand iluzii, promitand cate in luna si cate in stele. Trebuie sa fim decenti, trebuie sa fim modesti, trebuie sa avem un pic de smerenie fata de izvorul puterii politice. Am incheiat citatul din distinsul coleg parlamentar Ludovic Orban.
Daca intr-adevar credeti tot ce ati spus, domnule Orban, veti lua singura decizie logica si morala posibila: veti hotari sa nu intrati la guvernare. Decenta, modestia si smerenia sunt calitati straine de prea multi dintre colegii dumneavoastra din fostul PDL. Desigur, cu decenta, modestie si smerenie, acum v-ati aliat cu cei care, in guvernarile de trista amintire ale PDL taiau fara mila si, mai grav, fara sa fie nevoie, veniturile romanilor. Va intreb: tot cu decenta, modestie si smerenie vreti sa impuneti un prim-ministru care a facut parte din atat de daunatoarele guverne conduse de Emil Boc, Elena Udrea si Traian Basescu? Daca da, atunci nu va bazati prea mult pe scaderea PSD sau pe iesirea noastra de la guvernare. Si, pana nu fuzionati iremediabil cu democrat-liberalii, permiteti-mi un sfat: nu mai vorbiti de funie in casa fostului guvern. Pe el poporul l-a spanzurat!