Senatoul ILIE SÂRBU, Liderul Grupului PSD din Senat, a transmis un COMUNICAT DE PRESA, pe care il puteti citi in continuare.
In data de 05.12.2013 senatorul Valer Marian a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica, o plangere penala impotriva mea, in calitate de lider al Grupului Parlamentar PSD din Senat si a domnului Victor Ponta, in calitate de presedinte al Partidului Social Democrat pentru o potentiala savarsire a infractiunii de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi.
In luna martie 2014 instanta a hotarat clasarea cauzei, cu motivarea ca s-a constatat ca faptele nu exista. Desigur, senatorul Valer Marian a depus plangere impotriva solutiei dispuse in acest dosar care, asa cum era de asteptat, a fost respinsa ca nefondata. In luna iulie a.c., nemultumit de rezultat, senatorul depune plangere si impotriva acestei ordonante de respingere.
In urma cu cateva saptamani am fost instiintat ca instanta a respins, definitiv, plangerea formulata de petentul Valer Marian si ca este obligat la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare.
Am decis sa comunic opiniei publice toate aceste lucruri in speranța ca, pe viitor, vor fi evitate astfel de excese si abuzuri in comunicarea politica.
Pana la urma, toti am fost alesi pentru a-i reprezenta pe cetateni si interesul comunitatilor in Parlament, nu pentru a ne consuma timpul in dispute sterile.