Senatorul NECULAI BEREANU a sustinut o declaratie politica intitulata " O sansa istorica! ", pe care o puteti citi in continuare.
Suntem inca sub impactul emotiilor si bucuriei produse de numirea europarlamentarului roman, D-na CORINA CRETU, in functia de Comisar European pentru politici regionale.
Dupa opinia mea acest lucru demonstreaza, in primul rand, maturitatea romanilor care au stiut sa trimita in Parlamentul European oameni de mare calitate, de probitate morala si profesionala iar in al doilea rand ne arata ca la nivelul clasei politice romanesti exista un serios segment de politicieni de mare calibru, patrioti si care pun mai presus interesele nationale decat cele de partid sau pesonale. Fara indoiala in aceasta categorie intra si D-na Corina Cretu alaturi de alti numerosi politicieni romani cu, care ne mandrim in tara si in structurile europene dar si internationale.
Asadar, bucuria si emotiile sunt justificate dar sa trecem din imperiul sentimentelor in perimetru actiunilor practice. Cu alte cuvinte, se impune, de indata, sa valorificam cu operativitate si intelepciune fondurile ce ne sunt acordate in exercitiul financiar 2014-2020, cu accent si pe cele ce vin din bugetul gestionat de comisarul european pentru politici europene ce depasesc cu mult suma de 300 miliarde de euro.
Pe aceste temeiuri practice imi propun ca in perioada imediat urmatoare sa sprijin autoritatile locale din colegiu pentru elaborarea unui portofoliu de proiecte pe principalele teme si domenii ce privesc zona montana:
• Infrastructura si logistica strategica;
• Valorificarea optima a surselor si resurselor locale in folosul comunitatilor;
• Eficientizarea oportunitatilor imense ale turismului din Bucovina;
• Spirjinirea crescatorilor de animale prin constituirea de asociatii si ferme;
• Atragerea tinerilor in circuitul economic prin crearea de locuri de munca si diminuarea procesului de plecare din tara.
D-na Comisar European Corina Cretu va trata cu obiectivitate si zona noastra daca avem in vedere ca Regiunea Nord-Est este la finele clasamentului european in ceea ce priveste dezvoltarea economica si standardul de viata.
Trebuie sa folosim cu multa intelepciune aceasta sansa istorica ce ni se ofera in noile conjuncturi.
Un politician american, foarte pragmatic spunea urmatoarele: ,, Cand ne uitam in trecut sa ne scoatem palaria, cand ne uitam inainte sa ne suflecam manecile si sa ne apucam de treaba."
Constienti de aceste adevaruri confirmate de viata, sa folosim din plin aceasta oportunitate istorica in interesul tuturor romanilor.