Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o declaratie politica intitulata 'Basescu si Iohannis: "Simtim la fel, gandim la fel, mintim la fel"', pe care o puteti citi in continuare.
De vreo cateva luni, opozitia din Romania incearca din rasputeri sa acrediteze ideea ca nu are de a face nimic cu Traian Basescu, orice legatura cu liderul de la Cotroceni reprezentand in final un mare handicap electoral ce poate atarna greu in alegerile de peste cateva saptamani. Insa, demersurile ACL, care sunt intr-o coordonare perfecta cu ceea ce face liderul de la Cotroceni, reprezinta mai mult decat niste simple coincidente, ele fiind dovada unor actiuni concertate, care au avut menirea sa afecteze sansele Corinei Cretu de a obtine un post important in noua Comisie Europeana.
Iata ca adevarata fata a echipei de propaganda care lucreaza impotriva intereselor Romaniei incepe sa iasa la suprafata. Se pare ca nu doar Iohannis si Blaga au facut presiuni si au dezinformat mediul extern pe subiectul portofoliului de comisar care trebuie sa revina Romaniei... Cine altcineva in afara de Traian Basescu putea sa completeze grupul de politruci care au vrut cu orice pret sa saboteze interesul national numai pentru a-si satisface interesele electorale?
Ne amintim cum, in 2012, Traian Basescu o dezinforma pe Angela Merkel spunand ca procedura suspendarii presedintelui nu este prevazuta in Constitutia Romaniei. Acum, sustine in mod mincinos ca Guvernul nu are dreptul sa propuna comisarul. Dreptul de a nominaliza comisarul european apartine evident Guvernului, nu lui Basescu, potrivit legii 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Executiv in domeniul afacerilor europene.
Din cauza unui grup de persoane iresponsabile conduse de Traian Basescu, din care face parte si Klaus Iohannis, Romania a riscat sa-si piarda credibilitatea si sansa de a detine un portofoliu de comisar important pentru tara.
In ciuda tuturor acestor piedici, iata ca doamna Corina Cretu va ocupa pozitia de comisar european pentru politici regionale.
In timp ce toata lumea lupta pentru ca Romania sa obtina un portofoliu cat mai important la Bruxelles, triada Basescu-Iohannis-Blaga face rau tarii in mod deliberat. Daca Romania ar fi ratat sansa aceasta, atunci vina era exclusiv a acestor oameni, care si-au facut o misiune din a-si sabota propria tara pentru interese meschine de grup.
Mai mult, faptul ca domnul Iohannis a acceptat sa intre in acest joc impotriva intereselor Romaniei este descalificant pentru el.