Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata " O noua campanie electorala", pe care o puteti citi in continuare.
In primul rand, tinand cont de faptul ca ieri a inceput o noua sesiune parlamentara, doresc sa va urez tuturor multa sanatate si putere de munca. Este o noua sesiune in care se va shimba, in sfarsit, presedintele Romaniei.
Aceasta campanie va dura 30 de zile si reprezinta speranta oamenilor pentru un viitor stabil, de echilibru al tarii, dupa ce actualul presedinte isi incheie cel de-al doilea mandat si nu mai are dreptul sa candideze.
Doresc ca in cadrul acestei mult asteptata campanie electorala "sa se asigure respectarea deplina a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, sa se asigure ordinea de drept, sa se promoveze principiile democratiei (...), sa se construiasca, sa se consolideze si sa protejeze institutiile democratice, si sa promoveze toleranta in societate" (1992, Documentul Summitului din Helsinki).
Trebuie sa facem eforturi pentru consolidarea increderii publice in procesul democratic.
In acest sens, fac apel catre toate formatiunile politice sa desfasoare o campanie electorala pasnica, o campanie electorala bazata pe proiecte, pe principii, pe ideologii,
pe exercitii democratice pasnice, forme ale democratiei participative, prin care comunitatea - arbitrul societatii - sa aleaga in cunostinta de cauza.
Este necesar sa purcedem in acesta campanie avand la baza minime cunostinte de comunicare politica si de marketing electoral. Dezbaterile agresive, violenta fizica sau verbala, stim cu totii ca nu garanteaza insa in mod automat succesul.
Parerile diferite prezentate intr-o maniera accesibila electoratului reprezinta un semn al progresului.
Numai asa, vom da dovada ca dorim sa depasim nivelul de exprimare al proiectelor de viitor, vom reusi sa schimbam modul in care se face politica, vom reusi sa prezentam programul electoral in asa fel incat oamenii sa isi poata exercita dreptul de a alege, in mod corespunzator, un presedinte de care sa fim mandri atunci cand ne va reprezenta in orice imprejurare.