REALITATEA.NET
BLAGA si IOHANNIS ii raspund lui Basescu: "Este IPOCRIT!"
Liderii PNL si PDL, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, au raspuns, astazi, acuzatiilor presedintelui Traian Basescu legate de legea privind reducerea CAS. "Basescu ne acuza pe nedrept ca avem un comportament electoral, in timp ce isi pastoreste propriul partid", spun cei doi. In opinia celor doi lideri ai Aliantei, seful statului da dovada de "ipocrizie" in momentul in care ataca "singurul front ramas in calea PSD" si-l acuza de populism electoral.
Follow us: @realitatea on Twitter"Scaderea contributiilor de asigurari sociale la angajator este o masura care poate echilibra economia romaneasca. Faptul ca Victor Ponta nu are la aceasta ora solutii de compensare a acestei scaderi in colectare nu absolva guvernul de responsabilitatea de a gasi surse de finantare pentru a sprijini o masura economica benefica pentru economia romaneasca. Este datoria guvernarii sa gaseasca solutii pentru o mai buna gestiune a colectarii veniturilor la bugetul de stat, dupa cum este datoria puterii aflata la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare si control, exaziunea fiscala. Reamintim faptul ca, in guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record in ultimii 10 ani", se arata intr-un comunicat de presa al ACL.
"Domnul presedinte Basescu ne acuza pe nedrept ca avem un comportament electoral, in vreme ce isi pastoreste propriul partid in alegeri si exprima public optiuni de vot. Domnul presedinte Basescu ataca opozitia pentru ca propune o masura care are drept principiu calauzitor relaxarea fiscala, scaderea poverii fiscale a mediului privat din Romania. Atat PNL, cat si PDL, astazi membri ai aceleiasi aliante, au avut in propriile programe de guvernare masura scaderii CAS. Presedintele acuza, deci, consecventa in a propune Romaniei masuri echivalente cotei unice care au produs efecte benefice in economia romaneasca", se mai arata in comunicat.
In opinia liderilor Aliantei, "masura scaderii CAS este una benefica si trebuie implementata, dupa cum si eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia - taxa pe stalp, acciza la combustibili, etc."
"Atat PNL, cat si PDL au militat activ pentru eliminarea lor, in timp ce presedintele Basescu sustinea, cu numai cateva luni in urma, ca taxa pe stalp este buna", mai spun liderii Aliantei.
"Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost intotdeauna relaxarea fiscala si stimularea economica pentru o mai buna colectare. CAS-ul realizeaza exact aceasta relaxare. Chiar si domnul presedinte admite ca suprataxarea a franat economia Romaniei. Fiind, insa, implicat intr-o competitie electorala la care participa prin candidatii partidului sau, PMP, presedintele probabil ca a uitat. Este o dovada de si mai mare mare ipocrizie sa ataci singurul front ramas in calea PSD si sa-l acuzi de populism electoral", se mai arata in comunicat.