Victor Ponta, despre declaratia lui Traian Basescu privind CAS: Domnul Basescu de la 1 ianuarie poate sa faca cel mult niste ani de inchisoare
Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, a declarat intr-o interventie telefonica, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3, ca Traian Basescu oricum il critica, indiferent de subiectul discutiei. Traian Basescu a facut comentarii ironice, astazi, intr-o conferinta de presa, pe baza legii de reducere a CAS-ului, precizand ca, dupa ce se vor aduce modificari si va primi informatii despre modul in care reducerea CAS-ului este sustenabila el este dispus sa o promulge de la 1 ianuarie.
"Despre declaratiile presedintelui de astazi, despre CAS, pot sa va spun ca, daca nu faceam propunerea de reducere a CAS, il vedeati pe domnul presedinte Basescu ca ma critica. Daca am facut-o, tot ma critica. De asemenea, l-am auzit pe domnul presedinte ca "facem de la 1 ianuarie". Domnul Basescu de la 1 ianuarie poate sa faca cel mult niste ani de inchisoare, pentru ca la 1 ianuarie nu va mai fi presedinte. Acum, ca domnul presedinte a respins-o, legea se va intoarce in Parlament. Noi nu ne-am razgandit, o vom vota din nou si dupa aceea presedintele e obligat sa o promulge, sau sa o atace la Curtea Constitutionala, ceea ce a inseamna o intarziere a promulgarii legii pana la 1 ianuarie".
Sursa: Jurnalul National