ciutacu.ro: Cum (se) rade de Harvard tata lu’ Eba
Ca Ioana Petrescu e un dezastru comunicational si de imagine am zis (pe post si sefului ei) si scris (inclusiv aici) inca de cand au scos-o la tv si cadea lumea pe spate ca ni s-au intors valorile de peste Ocean. Ca a facut-o tiranu’ varza pe meseria ei a fost vizibil chiar si de pe Luna. Dar sa faca misto de Harvard, in aplauzele autoproclamatei intelectualitati de dreapta, tatal absolventelor tarzii de Romano-Americana - pe PUZ-uri, nu pe puncte - e de-a dreptul jenant. Si s-o arda fin intelectual pe facebook specialista in retrocedari scolita la Cantemir (care stie mai putine finante decat banuiesc eu chimie) si academicianca a mica (pentru care si prezenta pe canapeaua lu’ Maruta e o provocare sisifica) e, pur si simplu, obraznicie.
Pe fond vorbind, tragedia e ca, pe Constitutie, ‘geaba pricepe subiectul Traian Basescu si pune intrebari de bun-simt. El poate, legal, cel mult, sa returneze actul normativ Parlamentului (care i-o poate retrimite, revotata, la fel, intru promulgare) si, daca are pe ce si vrea sa amane intrarea ei in vigoare, s-o reclame la CCR. Iar singura perioada in care a fost lasat sa exercite prerogative pe care nu le are, atunci cand ba era criza departe de noi, ba nu aveam nevoie de bani de la FMI, ba nu scadeau salariile bugetarilor, a fost, economic vorbind, un dezastru pentru Romania.
Povestea filmata la Cotroceni si trimisa rapid pe mail tuturor redactiilor a fost o mangleala de imagine specifica unui politician care stie de minune sa speculeze astfel de oportunitati. De data asta, scopul nu era grija fata de popor, ci intentia vadita de a ingropa scandalul trimiterii in judecata, pentru trafic de influenta, a fratelui sau mai mic si mai putintel la mine, dar la fel de tupeist. Si i-a iesit...