Fostul premier s-a inscris in PNL Satu Mare si spera in refacerea USL printr-un congres extraordinar alPNL
Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a anuntat joi, la Satu Mare, ca revine in PNL. Calin Popescu Tariceanu, aflat intr-o vizita de o zi la Satu Mare pentru a sustine candidatura social-democratului ex-liberal Ovidiu Silaghi , a acceptat propunerea facuta de prim-vicepresedintele liberalilor satmareni, Adrian Stef (cumantul lui Ovidiu Silaghi), de a se inscrie in organizatia municipala Satu Mare.
Tariceanu revine in PNL pe filiera pesedistului Ovidiu Silaghi
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat joi dimineata, intr-o conferinta de presa la Satu Mare, ca accepta propunerea primvice-presedintelui PNL Satu Mare, Adrian Stef, de a se inscrie in organizatia municipala a PNL si de a redeveni astfel membru al formatiunii liberale.
"Ideea de a reveni in PNL este ideea la care m-am gandit si ma framanta de multa vreme. Va spun sincer ca nu stau pe ganduri si accept", a spus Tariceanu.
Fostul premier a declarat la Satu Mare ca dupa alegerile europarlamentare se impune organizarea unui congres al partidului unde sa se discute refacerea USL.
"Avem misiunea de a-l inlatura pe Basescu, de a-l opri sa unifice drepta sub comanda lui si de a deveni premier. Ar fi benefica refacerea USL, dar e o decizie ce trebuie luata in cadrul unui congres al PNL si nu de grupuri restranse. Este datoria noastra fata de cei care au sustinut PNL in alegerile din 2012", a spus Tariceanu.
El i-a indemnat pe simpatizantii PNL Satu Mare sa-l voteze pe Ovidiu Silaghi, fostul presedinte al PNL Satu Mare, care a trecut la PSD si candideaza la alegerile partiale din Colegiul 2 Satu Mare pentru Camera Deputatilor.
"Sunt la Satu Mare sa-l sustin pe colegul meu liberal, Ovidiu Silaghi. El candideaza din partea USL. Cred ca Ovidiu Silaghi, prin decizia pe care a luat-o cu colegii liberali din Satu Mare, si ma refer nu numai la colegii liberali, ci si la cei din PSD, de a se prezenta in numele USL-ului sa candideze la urmatoarele alegeri, a luat o decizie care este in spiritul asteptarii cetatenilor care doresc sa vada acest angajament dus in final la buna indeplinire. Cred ca este de datoria mea, ca vechi coleg de partid, sa-i dau o mana de ajutor lui Ovidiu Silaghi, mai ales ca este o zona pe care am mai vizitat-o, am legaturi vechi cu colegii mei si este o zona care din multe punte de vedere ar putea sa fie un exemplu pentru alte regiuni ale tarii in ceea ce priveste situatia si evolutia economica, si, de ce nu, relatiile politice intre partide. Apreciez foarte mult faptul ca aici, la Satu Mare, s-a gasit o solutie politica care sa-i permita lui Ovidiu Silaghi sa candideze din partea USL-ului, cu sustinerea colegilor din PSD. Spun ca apreciez acest lucru din multe puncte de vedere, in primul rand ca un gest de colegialitate si de solidaritate, lucru rar intalnit in politica romaneasca’, a afirmat Tariceanu.
Reinscris in PNL, Calin Popescu Tariceanu ar putea candida impotriva lui Crin Antonescu la un eventual congres. Tariceanu a demisionat, la 26 februarie 2014, din Partidul National Liberal, pe fondul pozitiei exprimate de el impotriva iesirii partidului din guvernarea alaturi de PSD in cadrul USL. El a anuntat pe 27 februarie infiintarea unui nou partid - Partidul Reformator Liberal. De asemenea, si-a exprimat intentia de a candida la alegerile prezidentiale. Ulterior, pe 10 martie, a fost ales presedinte al Senatului, cu sprijinul noii majoritati constituite in jurul PSD.
Desi initial desemnat candidatul PNL, recent Ovidiu Silaghi a demisionat din partid si a devenit candidatul PSD-UNPR-PC, chiar in ultima zi in care se mai puteau depune candidaturi. PNL, rupt in doua inca din acel moment, a fost in imposibilitatea de a-si nominaliza un candidat.
Sursa: Vocea Transilvaniei