In ultimele zile, dintr-o anumita parte a spatiului media am fost bombardati cu multe soparle lansate de un aparat de propaganda si manipulare pe care l-am mai vazut la munca, la o asemenea turatie, doar in 2012. Atacurile miselesti il vizeaza aproape in exclusivitate pe premierul Victor Ponta, respectiv orientarea de politica externa a Romaniei.
Vorbim de subiecte de presa total aberante, referitoare la orientarea externa a tarii noastre. Ele vin intr-un moment in care, prin deciziile Guvernului condus de Victor Ponta, s-a afirmat foarte ferm si clar care este orientarea Romaniei si care este pozitia noastra fata de criza din regiune. Avem de-a face, deci, cu o actiune coordonata de manipulare a opiniei publice, cu o distorsionare voita a adevarului. Asta fac adversarii guvernarii: neavand argumente pe fond, pe chestiuni de guvernare, pentru a-l ataca pe Victor Ponta, inventeaza teme de atac aberante.
Adevarul este ca, la o crestere economica de 3,8% la inceput de an 2014, argumentele adversarilor guvernarii referitoare la eficienta actiunilor Executivului palesc in fata evidentei cifrelor. Propaganda nu poate trece de zidul statisticilor care arata ca Romania, sub guvernul Ponta, este pe drumul cel bun. Prin urmare, baietii incearca sa resusciteze marota orientarii politice externe. Problema lor este ca, in materie de atitudini indoielnice, chiar Traian Basescu, idolul la care se inchina, a pus public in discutie deciziile Uniunii Europene si ale SUA cu privire la sanctiunile impotriva oficialilor Federatiei Ruse. Iar eu le spun sa stea linistiti: cine trebuia sa auda in clar care este pozitia Guvernului pe tensiunile din regiune, a auzit. Tot asa cum cine trebuia sa fie la curent cu iesirile lui Traian Basescu, cu urechelile sale publice la adresa UE si SUA, a fost informat.