La Deva, in piata din preajma Primariei, alianta PSD-UNPR-PC a organizat un miting electoral, la care au fost prezenti mai multi candidati la alegerile europarlamentare din data de 25 mai, intre care Damian Draghici, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb si Maria Grapini.
"Oamenii trebuie sa vina la vot"
In mesajele transmise hunedorenilor la Deva, candidatii aliantei PSD-UNPR-PC au transmis ca echipa lor este cea mai buna din cele inscrise in competitia electorala.
Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a tinut sa precizeze ca Romania are foarte multe valori, dar ele trebuie transmise corect Europei.
"Romanii au cultura, au creat o cultura de o valoare inestimabila despre care trebuie sa le vorbim europenilor. Si cred ca trebuie sa aducem cat mai multi europeni in Romania, sa vada cat suntem de harnici, sa vada ca romanii nu sunt doar un popor care trimite cersetori in Europa, am trimis acolo si medici si ingineri si profesori si foarte multi meseriasi. Aceasta este Romania despre care trebuie sa vorbim la Bruxelles. Important este nu neaparat sa fie aleasa echipa noastra, desi hunedorenii au incredere in ea, important este ca oamenii sa fie convinsi sa vina la vot, pentru a da legitimitate celor trimisi in Parlamentul European. Cei ajunsi la Bruxelles trebuie sa aiba, prin votul romanilor, puterea sa se bata pentru interesul national, nu pentru un interes personal. Pentru ca suntem la Deva, trebuie sa spun ca nu pot sa uit de cate ori scoala de gimnastica de aici, antrenorii si sportivele, ne-au facut atat de mandri, ridicand drapelul Romaniei pe cele mai inalte catarge, in cele mai dificile competitii", a spus Ecaterina Andronescu.
"Avem un guvern care lucreaza pentru Romania"
Liderul UNPR Hunedoara, Mihail Rudeanu, a vorbit mai ales despre nevoia cetatenilor romani de a-si recapata demnitatea si puterea de a sta cu fruntea sus in Europa. "Oamenii trimisi, si de hunedoreni, in Parlamentul Europei trebuie sa fie in stare sa le redea romanilor demnitatea. Si cred ca echipa sustinuta de alianta PSD-UNPR-PC, formata din oameni cu o bogata experienta profesionala, oameni verticali, va reprezenta Romania cu cinste la Bruxelles, se va bate pentru Romania, pentru pozitia ei demna si respectabila intre tarile Europei", a declarat Mihail Rudeanu.
La randul lui, deputatul Laurentiu Nistor, presedintele organizatiei judetene Hunedoara a PSD, a transmis un mesaj de incredere in echipa de candidati ai aliantei PSD-UNPR-PC. "Alianta noastra a lansat si la Deva, iata, cea mai buna echipa de europarlamentari. Noi nu avem timp sa facem conferinte de presa, nu avem timp sa aruncam cu articole pe strada. Iata, doamna ministru Rovana Plumb s-a intalnit cu reprezentantii pensionarilor hunedoreni si le-a ascultat toate problemele, toate doleantele, si pensionarii au inteles ca suntem de partea lor, ii respectam si ii vom ajuta mereu. Avem un guvern care lucreaza pentru Romania si pentru romani", a spus liderul PSD Hunedoara.

Sursa: Mesagerul Hunedorean