Senatorul Leonardo Badea a sustinut o DECLARATIE POLITICA intitulata "Respectul fata de pensionari: trecut si viitor, doua modele", pe care o puteti citi in continuare.

In urma cu o saptamana, Primul Ministru Victor Ponta si Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, faceau cunoscut faptul ca 234.000 de pensionari vor beneficia de o crestere a pensiilor in urma procesului de recalculare, respectiv aplicarii juste a indicelui de corectie. In medie, vorbim de o suplimentare cu 63 de lei.
Intr-o tara normala, cu forte politice responsabile, informatia de mai sus ar trebuie sa beneficieze de salutul sincer al tuturor celor care, macar declarativ, pretind accesul la guvernare in virtutea bunelor intentii. Cu atat mai mult a surprins atacul concertat al Opozitiei pe o masura evident benefica, amintindu-ne cumva ca metehnele nu se epuizeaza atat de usor.
Am asistat cu mahnire la eforturile de a contesta si ridiculiza anuntul premierului si al ministrului Muncii. Pe un ton pe care nu l-am inteles, cu argumente lipsite de continut, reprezentantii Opozitiei parlamentare au oferit o mostra de realitate paralela. Am fost acuzati de populism electoral, pe de o parte, si de asumare necinstita a unei cresteri cuvenite, inteleg, fostului Guvern, pe de alta parte. In ambele cazuri, contradictiile anuleaza atacul si ridiculizeaza pe atacatori.
Mai intai, pentru ca nu pot sa-mi inchipui resorturile celor care critica o masura de crestere a pensiilor, invocand aiurea competitia electorala. E irational si cinic! E ca si cum ti-ai dori necazul unor oameni, in umbra spaimei ca nu se aduna nimic in contabilitatea politica pe care o gestionezi. E ca si cum ti-ai dori esecul unui Guvern si, in fapt, al unei tari, care, ce sa vezi, mai are si momente electorale din cand in cand.
Nu mi-as fi dorit, personal, sa reiau adevaruri trecute, dar daca vad ca se face trimitere insistenta la guvernarea trecuta, niste lucruri trebuie spuse. Cum ar fi acela ca, desi obligatie legala (cum ni se spune astazi), dl Emil Boc si colegii sai au refuzat indexarea pensiilor cu inflatia, fara argumente, fara explicatii. Impozitarea suplimentara a pensiilor "uriase" de peste 760 de lei nu era tot dorinta trista a fostei guvernari? Anuntul privind taierea pensiilor cu 15% era asumat de catre ce Guvern? Sau dramatica reducere a salariilor, pusa in practica de aceiasi care ne ofera astazi lectii de buna administrare a banului public? Si atunci, stimati colegi din Opozitie, de ce vreti sa discutati in termeni de comparatie care va rusineaza si va dezavantajeaza categoric?
Eu cred ca, dincolo de o disputa sterila, nascuta din nimic, trebuie sa delimitam comportamentul actualului Guvern, atitudinea adoptata fata de ceea ce s-a intamplat in trecut. E schimbata paradigma exercitarii parghiilor de responsabilitate in interesul celor multi? Evident. La fel de indiscutabil cum, in loc sa transpire ca sa-si dea seama de unde taie niste venituri, Guvernul Ponta face eforturi pentru a acoperi niste nedreptati.