Moshemordechai: Alital lescaunverseisan

Vizita unei bugetare din America a zgandarit multi draci in tara lui hodoronc-tronc. Doar cine a lucrat in constructii stie cum e cand vine beneficiarul in vizita pe santier! "Uite, bre doamna, aici am instalat noi dispozitivele de combatere a coruptiei, numai sa se gaseasca baterii pentru ele, ca bateriile astea chinezesti curge si nu e bune, bre doamna! Acolo o sa punem niste gresie model statul de drept, dar intai sa termine baietii de tras cablurile pentru telefoane securizate, ca pe alea mobile se asculta-n draci cand suni vreun procuror pe care l-ai pus tu. Apropos, bre doamna, cu coruptia asta... nu tragem la Nana o baza anti-rachete, ca acolo e conditii?"
In anul marilor imbranceli, evident, orice vizita de bugetar strain devine un eveniment colosal, cu mari semnificatii si teribila importanta politica. Daca te iei dupa anti-basisti, duduia a venit ca sa-l faca de rahat pe bulache ala cu axele. Daca te iei dupa basisti, dimpotriva, cucoana a venit pentru a-l umple de handel pe Ponta, care nici macar n-a fost prezent la respectiva ceremonie. De fapt, ea a venit pentru ca au trimis-o aia de la ea de la serviciu in delegatie. Si n-avea cum refuza, mai ales ca e cu diurna si decontare.
Marea discutie a stat pe vine deasupra crucialei intrebari: de ce nu s-a intalnit Ponta cu madam? Pasionatii de Triunghiul Bermudelor au lasat naibii Zborul 19 pentru a se ocupa de acest grozav mister! De ce nu s-a intalnit? Ca n-a vrut, n-a putut, n-a avut chef. Poate era ocupat in vreo sedinta la jandarmerie unde se discuta despre sisturile basinoase de la Pungesti, ca doar Chevron nu e companie chinezeasca. Intrebarea mai corecta e: de ce s-a intalnit Basescu cu ( asta e!) coana mare? Iar raspunsul evident e: ca sa mai arate o data romanilor ce vorbitor de limba engleza pierd ei in decembrie.
De fapt, daca lasam cautatul de par pe dodoasca, vizita Victoriei Nuland a avut un motiv foarte precis, vizand o chestiune care nu are legatura cu tambalul dambovitean. Subiectul nu e unul de discutat public si vizeaza chestiuni de securitate. Punct. Intalnirea cu Ponta era facultativa, seful CSAT fiind (oh!) Basescu.
In aceeasi perioada s-a aflat in Romania si Selim Mustafa, cetatean turc, venit la nunta unui var, Memet Geafar, care tocmai se insura cu Steluta Paduretu, ospatarita in Barlad. Ponta nu s-a intalnit nici cu Mustafa. Nici macar cu Steluta. Motivele o sa le aflati de la B1.
Ce subiecte mai aveam? Ca sa le bifam repede pe toate.
- Declaratia lui Ponta conform careia condamnarea lui Adrian Nastase este una politica. Pai, bre domnu’ Ponta, daca dupa mai bine de un an de cand ati castigat alegerile cu 70%, in Romania pe care o conduceti in dulce coabitare cu dilimache avem parte de condamnari politice, atunci mai bine du-te acasa si te culca! Si nu-mi livra textele cu "justitia e la Basescu" deoarece fin’ca pen’ca n-am numit-o eu pe Kovesi la DNA ( ca sa-ti dau doar un exemplu!).
- Maritisul Andreei Marin cu un turc. Existenta si intamplarile existentei duduiei nu ma intereseaza. Sper ca turcul apreciaza, totusi, calitatea produselor romanesti si-i doresc sa le consume cu placere, asa cum au facut-o multi alti inaintea lui.
-USL nu se mai sparge, e totul bine, pace, armonie, fum de betisoare indiene si solo-uri de muzicuta. Bine. Asta era luni. Azi e marti. Maine e miercuri. Clar?
Asta e tot. Daca apare Basescu, la 18:30, in costum de Elvis si canta "A little less conversation" sau, ma rog, versiunea lui, numita Alital lescaunverseisan, atunci imi dati bip si comentam. Daca nu... nu.