Constiinta unui Liberal de Stanga : Un buboi purulent pe fesele democratiei

Vad ca s-a incins tarata in USL. Astora li s-a urat cu binele. Sa fiu clar si cat se poate de direct: am crezut in proiectul USL, l-am sprijinit, si, in masura puterilor mele, l-am facilitat. Amanuntele nu conteaza. Oricum, nu castig nimic de pe urma lui, nu am treaba cu politica, si absolut deloc cu banii aferenti ei. Dar sa vad acum ca sunt capii rautatilor niste hotii-hotilor din Ilfov, acest buboi purulent de coruptie pe fesele democratiei romanesti, si asa bolnava de toate cele, si pe care DNA NU VREA sa-l vada, e deja prea mult. Nu pentru asta a fost votata USL, nu pentru madam Firea, barbatelul ei si pentru spagarul ala penelist de este presedintele Consiliului Judetean.
Si Ponta, si Antonescu, trebuie sa puna mana pe bici si sa faca ordine in grajdurile proprii. Ma doare fix in cur de cat de sensibile cozi au amandoi. Cand esti in pozitia in care sunt ei, induri multe, inclusiv sa fii calcat pe coada orgoliilor personale. Nu poti suporta, liber! Sa vina altii, care pot! Cum adica, nu-si mai vorbesc? Dar ce? Sunt primadone? Iubiti tradati si bosumflati? Sau barbati de stat? Daca se simt barbati de stat, sa lase dracului fasoanele, si sa-si faca treaba! Inclusiv sa-i bage in pizda ma-sii pe micii combinatori de provincie! Sa dea cu unu-doi de pamant, si sa vezi ce liniste, ordine si disciplina vor fi in USL!
Iar daca lui Crin nu-i sunt clare doua lucruri, degeaba se mai apuca sa candideze. Primul lucru: Romania nu are nevoie de un nou presedinte ca basescu. Or Antonescu este tot mai mult un basescu doi. Ceea ce e nasol pentru el, oricum ai lua-o! Al doilea lucru: castigarea alegerilor prezidentiale depinde esential de succesul guvernarii. Care este una a PSD, PNL si PC. Nu poti impinge ipocrizia si nesimtirea pana acolo incat sa critici, dupa doi ani, guvernarea din care ai facut parte. Te scuipa oamenii intre ochi! N-a invatat nimeni din lectia "Geoana"? Atunci pa! Apropo: care este proiectul lui Antonescu? Ce ne propune? Ce a facut el pana acum? Ca singurul sau mare proiect, revizuirea Constitutiei, e deocamdata un esec, un mare fas! Sa mai insir si altele?
Asa ca ambii ar face bine sa uite de orgolii, si sa faca ce scrie pe agenda publica, nu ce cred ei ca pot sa faca, pentru interesele lor si ale diversilor baroni centrali si locali. Iar agenda publica nu e nici aia din ziare, de la trancanici tv sau cea a clientelei politice. Si cu atat mai putin aceea clamata de haulitorii din strada! Agenda publica e aia cu probleme economice si sociale, cu nevoile din educatie si sanatate, cu drumurile mizerabile, cu o justitie si mai mizerabila, care a devenit cea mai mare problema pentru Romania, cu veniturile tot mai mici, cu saracia si inechitatile tot mai mari.
Una peste alta: guvernati pentru noi, ba, nu pentru voi! Ca daca nu, veti dori sa aveti soarta PNT-CD si a PDL! Intelegeti, sau aveti nevoie si de un desen, ceva? Si operati dracului buboiul ala purulent de pe fesele democratiei, pana nu e prea tarziu!