DeCeNews - CTP: In disputa cu Basescu pe acordul cu FMI, Ponta iese castigator

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede ca premierul Victor Ponta castiga electoral de pe urma scandalului privind memorandumul Guvernului cu FMI, punctand ca atat seful Guvernului, cat si presedintele Traian Basescu, joaca o carte "propagandistica".
"Ceea ce vedem e o ecuatie manipulatorie, propagandistica de ambele parti. Traian Basescu mizeaza pe un punct sensibil din inconstentul clar colectiv, de natura mai degraba de dreapta. E vorba de cetateni din mediul urban, care au legatura cu circuitul banilor, cu mecanismele comerciale si pentru care masura de crestere a pretului benzinei are o anumita semnificatie. De partea cealalta sunt cetațenii mai putin constienti de asta, cei care sunt sensibili la cresterea salariului si a pensiei. Categoria extrema sunt cei care spun: ce-mi pasa ca va creste pretul benzinei, eu nu am masina", a declarat Cristian Tudor Popescu, luni seara, pentru Digi 24.
Editorialistul spune ca Ponta iese castigator din disputa privind acordul cu FMI, pentru ca il prezinta pe Basescu drept cel care saboteaza eforturile Guvernului de a mari salariile si pensiile oamenilor.
"Asa cum s-a grabit s-o faca si o va mai face, va spune: eu vreau sa va maresc salariile, sa fie totul bine si romanul sa prospere, dar nu pot din cauza lui Basescu. Nu ne lasa cu Fondul, cu bugetul (...) Il va acuza constant pe Traian Basescu pe plan intern si asta e mana cereasca in a acoperi precaritatile actului de guvernare", a afirmat jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu il compara pe seful statului cu fostul premier Adrian Nastase, care, dupa prezidentialele din 2004, "s-a dus sa macelareasca mistreții de la Balc".
"Asa si Traian Basescu: Nu ma mai intereseaza ce crede poporul, pot sa par si mosier pe banii statului. Basescu joaca tot acest joc pentru placerea sa personala, organica. Altceva nu stie sa faca, asta ii place. Pentru ca nu castiga din acest mod de a interveni si de a-l bloca pe Victor Ponta. Dimpotriva, castiga Ponta, care are justificari si scuze pentru greselile pe care le face", a mai spus Popescu.