Moshemordechai.ro: Basescule, cat de nesimtit poti fi?

Aflat in studioul B1Tv, unde modera o emisiune in care il avea ca invitat pe Robert Turcescu (eu asa am vazut!), Traian Basescu si-a dat cu parerea despre orice, de la starea USL pana la datoriile Rompetrol. Cu creditul de la CEC nu m-am prea lamurit cum a fost, dar nici nu ma asteptam la mari confesiuni.
De multa vreme nu ma mai intereseaza grohaielile prea-suspendatului - incerc sa-l ignor, atat cat se poate. Nu ma intereseaza crizele lui de nervi, bancurile mitocanesti, balitul parsiv aluziv, miorlaielile, vaicarelile sau racnetele lui. Ne dispretuim reciproc. Eu, impreuna cu altii, dispretuim licheaua, neamprostenia si ticalosia pe care o reprezinta. El ma dispretuieste, pe mine si pe altii, pentru ca n-am stiut sa stam in pozitie turcescu in fata lui. Marea de scarba care ne desparte era suficienta, nimeni nu-si propunea sa construiasca plute cu care sa o traverseze. Dar uneori nesimtirea astuia se revarsa dincolo de tarm si atunci chiar trebuie spus ceva.
Asa a fost si aseara, cand s-a gasit sa vorbeasca despre posibilitatea sincronizarii referendumului referitor la revizuirea Constitutiei cu alegerile prezidentiale. Si constata el ca asta ar fi inacceptabil, un precedent inadmisibil, neconstitutional etc. etc. etc. Nesimtirea astuia chiar depaseste tarmurile suportabilului! In 2009, in ciuda tuturor protestelor, a decis sa organizeze, simultan cu alegerile prezidentiale, celebra mascarada pe care a botezat-o "referendum privind revizuirea Constitutiei". Va amintiti, desigur, mizerabila campanie cu "de ce le e frica nu scapa"! Cu o nesimtire dincolo de orice inchipuire, a incropit atunci o campanie, chipurile, de revizuire a Constitutiei, prin care promitea reducerea numarului de parlamentari, inventand astfel pretextul pentru ca in plina campanie pentru alegerile prezidentiale sa isi construiasca inca o campanie, paralela, pe bani publici! Evident, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta a uitat si de referendum, si de promisiuni, si de revizuire. Acum, cu o nesimtire care depaseste orice inchipuire, se gaseste scandalizat de ideea organizarii unui referendum simultan cu alegerile prezidentiale!
Ca sa fie clar care e subiectul: nu spun ca sunt de acord cu tot ceea ce se propune in privinta revizuirii Constitutiei, nu-mi place ca a lipsit complet dezbaterea publica pe acest subiect. Dar asta e un cu totul alt subiect. Iar atunci cand asta vine, cu o asemenea nesimtire, sa reclame ca uselistii chiar vor sa organizeze un referendum, pentru o revizuire a legii fundamentale, care de data asta chiar trebuie sa se intample, iar acest referendum, din motive tehnice, va fi organizat simultan cu alegerile prezidentiale, atunci chiar e prea mult. Prea multa. Nesimtire.
P.S. Tehnologia pulverizarii prafului in ochi:
Uniunea Nationala a Notarilor Publici efectueaza un control pe care nu l-a cerut nimeni, in privinta contractului de credit, recte contractul de cumparare a terenului de catre Ioana Basescu.
Nimeni n-a semnalat vreo defectiune pe chestiunea autentificarii documentelor tranzactiei, tot balamucul e legat de creditul de la CEC, implicarea consilierului prezidential si asa mai departe. Dar Uniunea Notatilor se "auto-sesizeaza", asa, de chichi, ca sa controleze ce n-a reclamat nimeni, doar pentru a putea, la sfarsit, emite un comunicat prin care sa spuna ca "totul a fost legal". Prin totul a fost legal intelegandu-se ca stampila notarului avea suficient tus, ca altceva n-aveau compententa sa controleze.
Acum, pentru mitocanul de rand, cu instructie canci, chestia asta suna a treaba serioasa. Deci au zis unii care se pare ca au treaba cu legea ca e legal, deci e legal.
Da’ de ce nu vine si Craciunescu, sa constate ca cei de la CEC aveau o pozitie fireasca, cei de la medicina legala sa constate ca terenul nu era gravid, iar cei de la politia rutiera sa raporteze ca baseasca avea masina echipata cu anvelope de iarna? Ca e la fel de relevant.