Senatorul Suciu Matei a sustinut in plenul Senatului din 5 noiembrie 2013 o declaratie politica cu titlul: "Aproape 100.000 de locuri de munca pentru romani", pe care o puteti citi in continuare.

Astazi vreau sa va aduc in atentie cateva date statistice care sustin activitatea guvernamentala si parlamentara din ultimul an de zile.
Iata ca datele statistice confirma efortul depus de catre Guvern de a depasi modelul austeritatii impus de catre "toate" Guvernele Boc, raliindu-se la un model occidental de dezvoltare continua, cum ar fi: cresterea economica, cresterea veniturilor, cresterea exporturilor sau a fondurilor europene atrase, dar si cresterea numarului de salariati.
Astfel, potrivit datelor statistice, in ultimul an si jumatate, numarul salariatilor din Romania a crescut cu 94.300. Comparativ, in perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012, numarul salariatilor din Romania a scazut cu 530.000. Se pot observa clar aceste diferente, dar si realizarea unui numar de aproape 100.000 de locuri de munca pentru romani.
Daca ar fi sa facem o comparatie cu tarile europene, in ultimul an si jumatate, putem remarca un trend negativ, deoarece in Italia numarul de salariati a scazut cu aproximativ 200.000, in Franta cu 135.000, in Portugalia cu 157.000, in Polonia cu 36.000, iar in Spania cu 600.000, poate cea mai ingrijoratoare situatie. Cifre negative, retineti!!!
Asadar, in mai putin de 18 luni, spre deosebire de tarile europene, am reusit sa echilibram un deficit si sa pozitionam Romania pe un trend pozitiv, in ceea ce priveste cresterea numarului de salariati.
De aceea, cu toata vina asumata, de a repeta informatii care au mai fost expuse, tin sa le reamintesc atat colegilor din opozitie, cat si cetatenilor acestei tari ca, prin actiunile sale, contestate sau nu, Guvernul si-a indeplinit obiectivele pe care si le-a propus in Programul de guvernare:
Iar aici ma refer la:
- Salarii: unde s-a inregistrat o crestere a salariului minim cu cca. 15% intr-un singur an, iar puterea de cumparare a salariului nominal, adica salariul real, a crescut cu 1,3% in 2012 si cu 1,4% in 2013.
- Pensii: care vor fi din nou indexate cu rata inflatiei in 2014, punctul de pensie fiind majorat cu 4 procente.
- Agricultura: unde s-a inregistrat un an record in ceea ce priveste productia, iar painea s-a ieftinit, ca urmare a reducerii TVA la 9%.
- Fonduri Europene: unde numai anul acesta Romania a atras cca 2,4 miliarde de euro, mai mult decat in intreaga perioada 2007-2012.
- Sectorul industrial: unde s-a inregistrat cea mai mare crestere a productiei auto din Europa, situandu-ne pe locul trei la nivel mondial, cat si pe locul doi in UE la cresterea productiei industriale, in primele 7 luni din 2013. De asemenea, a crescut numarul de firme.
- Mai mult, Cresterea economica prognozata de peste 2%, dupa ce si anul trecut l-am incheiat pe plus, Romania iesind din procedura de deficit excesiv.
In concluzie, nu mai pot sa adaug decat faptul ca cifrele pozitive vorbesc de la sine, de aceea, ii rog, amabil, pe potentialii contestatari sa verifice datele cu atentie, apoi sa carcoteasca!