Senatorul Niculae Badalau a sustinut o declaratie politica intitulata "Ipocrizia nu ajuta Romania", pe care o puteti citi in continuare.

Nu cred ca exista vreun om din aceasta tara care sa nu fi fost marcat de tragedia petrecuta saptamana trecuta in capitala tarii cand un copil de patru ani a sfarsit in chinuri groaznice, mancat practic de cainii comunitari.
O drama care a facut inconjurul lumii si care a produs o stire aproape unicat pe fluxurile agentiilor de stiri. S-a mai intamplat odata : in 2006, un japonez murea in urma muscaturilor unui caine comunitar. Unde? Tot in Bucuresti.
Ce s-a intamplat intre aceste doua tragedii? Nimic. Politicienii au uitat legile prin sertare, primariile au facut afaceri pe seama acestor animale, iar ONG-urile, aparute ca ciupercile dupa ploaie, au protestat dupa cum le-a taiat capul, unele existand doar pe hartie.
Ce se intampla acum? Apar tot soiul de demagogi si ipocriti care, in functie de scopurile politice, arunca vina acolo unde au interesul, pentru a -si ascunde propria lor indiferenta.
Asa cum nu toporul ucide, ci mana care il tine, acest copil nu a fost omorat de un caine, ci de toti primarii Capitalei incepand din 1990 incoace, de toti oamenii politici ale caror masini cu girofare faceau maidanezii sa se ascunda din calea lor.
Printre ei se numara astazi si cei care cer demisia primarului general al capitalei sau care cer socoteala actualului Guvern, de parca sutele de haite de caini ar fi fost aduse pe strazi de guvernarea USL.
Sigur ca avem o mare raspundere, si vom declansa toate procedurile pentru ca aceasta problema sa-si gaseasca cel putin calea spre rezolvare.
Dar, stimati colegi, sa vii acum tu, cel care ai fost primar, parlamentar, premier sau chiar presedinte de tara si sa te arati indignat de ce se intampla cand ai avut puterea sa faci ceva si n-ai facut nimic, de multe ori chiar din interese obscure este, ca sa ma exprim elegant, ipocrizie.
Iar cu ipocrizie nu vom rezolva niciodata problemele acestei tari.
Asumati-va fiecare raspunderea pentru ce n-ati facut, lasati macar acum demagogia si speculatiile politice si haideti sa ne unim eforturile pentru ca asa ceva sa nu se mai intample.