Enational.ro: Nastase s-a molipsit de coabitarea cu Basescu

Presedintele Traian Basescu este un personaj malefic, crede cu tarie Adrian Nastase. Cu toate acestea, fostul premier sustine ca, formal, ar fi putut colabora cu adversarul sau.
"Traian Basescu este cineva care iese din joc, care a facut foarte mult rau, care nu a stiut sa construiasca si care, intr-un fel, va disparea si din cartile de istorie", a afirmat Nastase. Trecand insa peste toate aceste "calitati" ale sefului statului, fostul lider social-democrat este de parere ca un pact intre el si Basescu ar fi fost posibil dupa alegerile din 2004.
"Daca as tine seama de experienta mea din ultimii 8 ani, evident as spune ca n-as fi acceptat niciodata formula coabitarii. Daca incerc sa ma duc inapoi in timp, la acel moment, poate ca lucrul acesta n-ar fi fost imposibil la nivel formal, pentru ca nu-l stiam pe Traian Basescu sub aceasta forma si era un moment in care trebuiau continuate eforturile legate de Uniunea Europeana", a precizat Adrian Nastase, care a dezvaluit ca a fost sunat de Basescu in noaptea alegerilor prezidentiale. "Incerc sa-mi aduc aminte conversatiile pe care le-am avut cu Traian Basescu in noaptea alegerilor, la al doilea tur de scrutin. El a crezut, la un moment dat, ca a pierdut alegerile, si m-a sunat. Cred ca era 12-1 noaptea, poate mai devreme... Dupa ce s-a profilat cumva rezultatul, desi ar fi multe de discutat aici, in dimineata respectiva am facut un anunt foarte elegant prin care l-am felicitat pentru mandat. (...)In mod normal, trebuia sa avem o coabitare atunci. N-a mai avut loc atunci pentru ca el a schimbat regulile", a mai spus fostul premier.