AmosNews: Ponta: Un nou referendum ar insemna un nou scandal

Primul ministru Victor Ponta n-are nicio problema cu dorinta presedintelui Traian Basescu de a organiza un nou referendum pentru Parlamentul unicameral, dar sustine ca nu se va lasa atras intr-un nou scandal politic.
"Aventurile, episoadele lui Traian Basescu nu stau in atributiile noastre. Un nou referendum ar insemna un nou scandal si nu cred ca e cazul, trebuie sa mai si muncim in tara asta. Daca presedintele vrea referendum, sa faca, vom face cate vrea el, dar noi avem lucruri mult mai importante de facut. Nu va reusi sa ma atraga in niciun scandal. Dar daca nu sunt 50% din populatie la vot, voi taia din bugetul presedintelui banii pe referendum?", a spus Victor Ponta.
Presedintele Traian Basescu a explicat, marti seara, in cadrul emisiunii "Sub Semnul Intrebarii", de pe B1 TV, ca este "indiscutabil decis" sa initieze un nou referendum cu aceleasi intrebari ca la referendumul din 2009, precizand ca va astepta legea privind cvorumul de 30% sa intre in vigoare.
AmosNews: Basescu: Regionalizarea, o catastrofa organizatorica
Reforma regionalizarii a inceput gresit prin negocierea regiunilor, capitalelor si guvernatorilor si va duce la "un dezastru organizatoric", este de parere presedintele Traian Basescu, adaugand ca spera sa poata avea o discutie in acest sens cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Liviu Dragnea.
"Sper sa am o discutie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru ca nu voi putea sta deoparte intuind ca se poate produce un dezastru organizatoric si sa spun ca nu ma intereseaza, e treaba Guvernului‘, a afirmat Basescu, la B1 TV, el aratand ca aceasta tema este trecuta si in acordul de coabitare.
Presedintele a subliniat ca deocamdata nu i s-a prezentat niciun proiect si ca va sustine aceasta reforma numai "daca este bine facuta".
"Mi se pare ca s-a inceput constructia invers si nu va da rezultate, va fi o catastrofa. O catastrofa organizatorica pentru ca s-a inceput de sus, marea batalie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a afirmat Basescu.
El a aratat ca aceasta reforma ar fi trebuit sa inceapa prin comasarea celor circa 3.200 de comune din care numai putin peste o mie sunt viabile financiar, precum si prin reorganizarea serviciilor descentralizate, astfel incat acestea sa aiba o singura conducere la nivelul unui grup de 5-6 judete.