Senator Gabriela Firea a sustinut o declaratie politica cu titlul: " Majorarea unor ajutoare sociale: semn de guvernare responsabila! " Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare:

"Cresterea venitului minim garantat cu 13% este praf in ochii romanilor. Dupa un an de guvernare Ponta, preturile la energie, la gaze, reflectate in preturile bunurilor de larg consum, au crescut mult mai mult. E mult prea putin pentru scaderea puterii de cumparare a populatiei", a spus zilele trecute liderul fostului partid de guvernamant.
Boala fostilor guvernanti pare a fi amnezia, in legatura cu propriile erori. Altminteri nu ne putem explica cum a putut, de exemplu, o doamna care nu statea bine cu aritmetica, sa certe guvernul ca a indexat pensiile cu doar 4% cand, dupa calculele domniei sale, in care a numarat procentele asa cum a numarat si voturile pentru legea pe care o invoca, ar fi trebuit marite cu 6 procente. Sau cum alta doamna deputat, specialist in economie, scrie negru pe alb, pe blogul personal, si vitupereaza prin viu grai, la televizor, ca USL a crescut pretul carburantilor.
Veti spune poate, stimati colegi, ca acesta este rolul Opozitiei, sa critice guvernul. Este corect, numai ca pana si in aceasta activitate, ca sa nu-i spun meserie, politica, este nevoie de un minim de decenta si de o limita a ipocriziei care sa nu poata fi depasita.
Cum pat vorbi cei care au fost la putere, nici nu mai conteaza prin vocea cui, despre indexarea pensiilor cu rata inflatiei si cu cresterea salariului mediu pe economie, cata vreme guvernul Boc a refuzat, in mod samavolnic, sa aplice aceasta lege si in 2011, si in 2012?
Daca legea, buna, rea, asa cum era, si votata asa cum a fost votata, ar fi fost aplicata, in 2011 valoarea punctului de pensie ar fi fost 777 lei, in 2012 de 822 lei, iar acum, in 2013, de 850 lei.
Cum poate spune ceva fosta guvernare despre puterea de cumparare a romanilor, cautand febril prin statistici cifre care sa le serveasca drept argumente, cand ei sunt cei care au prabusit puterea de cumparare a romanilor prin majorarea TVA cu 5 procente, prin taierea salariilor bugetarilor, prin perceperea ilegal de contributii pentru sanatate de la pensionari, prin punerea pe butuci e economiei private?
De cand a preluat puterea, in urma cu un an, guvernul USL nu face altceva decat sa repare nedreptatile si ilegalitatile comise de PDL in 3 ani si jumatate de guvernare impotriva romanilor. Guvernul Ponta este cel care a reintregit salariile bugetarilor, care a dat pensionarilor inapoi banii retinuti abuziv, care a majorat salariul minim pe economie, care a majorat venitul minim garantat si ajutoarele sociale pentru familiile nevoiase, care a reusit deblocarea fondurilor europene, blocate de coruptia endemica a guvernelor PDL.
Nu spune nimeni ca am rezolvat intr-un an toate problemele romanilor. Dar tot ce am facut este in beneficiul oamenilor. Iar acolo unde ceea ce am oferit noi este mai putin decat ar trebui sa fie, este oricum mai mult decat ce a oferit guvernul PDL, adica nimic, sau, mai rau, a luat.
Suntem deschisi criticilor, din partea presei, a societatii civile, a Opozitiei, dar nu din partea campionilor ipocriziei. Care atunci cand s-au aflat la comanda au facut prapad iar acum se poarta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat intre 2009 si 2012, mizand pe faptul ca oamenii uita. Ei bine, nu uita. Poate iarta, dar de uitat nu uita