INFOBRASOV.NET: SENTIMENTUL NATIONAL AL NEPUTINTEI

Aceleasi personaje care au iesit din scena monstri revin apoi ingeri in politica romaneasca. Asa cum multe din orasele Romaniei au ajuns sub controlul protejat al infractorilor, si Romania este identica acestui compozit de lipsa de siguranta si civilizatie sub diriguirea organismelor Statului. Amestecul de infractiune si oficialitate s-a instaurat pretutindeni ca rafuiala intre grupari de tot felul, reducand lupta politica la acest nivel de temut. Este o evidenta ca organismele publice se ocupa de cu totul altceva decat de menirea constitutionala pe care o au. De fapte... ar trebuie sa se ocupe altii.
Omul politic al momentului are alte treburi. Rezistenta intr-o asemenea societate este un eroism caracteristic evenimentelor dramatice. Romanii sunt obligati sa se invarta intr-un cerc pana la ameteala, spre a confunda vertijul inertial cu o posibila evolutie a lucrurilor.
In atari conditii, a disparut presa, libertatea de opinie, viata in sine fiind amenintata. Totul functioneaza la limita de avarie, cand mai functioneaza. Nu este o imagine apocaliptica, este rezultatul firesc al anilor de exterminare continua a suflului democratic.
Partidele politice pornite din acelasi punct, securisto-comunist, n-au avut decat de gestionat consilii de administratie, ministere, afaceri fabuloase. Calitatea morala a politicienilor este inexistenta, aceasta situatie generand un real spectru toxic in mediul administratiei publice. Asezarea vietii interne a Romaniei este impinsa voit peste zeci de ani, o iluzie.
Teribila intrebare care se profileaza cu tot mai multa acuitate este ce-i de facut ? Poate inaintea tuturor lucrurilor ar trebui o separare a politicii de serviciile secrete, sub controlul societatii, si o definire mult mai exacta, democratica, a acestora. Obisnuita cu Securitatea, avand chiar reflexe dobandite pentru aceasta activitate, societatea romaneasca ar trebui adusa la realitatea adevarurilor umaniste.
Noul mixaj de Securitate si Politica a produs o subtiere a reactiilor mediului politic la problemele sociale majore, balansand intreaga activitate spre o lume inchisa, secretizata. Incat, o alta consecinta directa a securismului este saracia, inapoierea. Actualul presedinte are un singur merit: ne-a convins! Da ,incercarea de confiscare a Romaniei nu mai poate continua decat cu pretul unei dictaturi generalizate! Asa s-a infiltrat in 20 de ani fosta Securitate, virusand orice posibil demers democratic, eliberator. Suficienta de astazi a mediului politic ESTE manifestata prin dinozaurii care fac legea istoriei romanesti. Nimeni n-a pus stavila acestor dinozauri care si-au impus propria camarila de la un capat la celalalt al sistemului. Accesul acestora, fara nicio stavila, la imensa logistica subterana a Statului a mentinut continuitatea unei puteri de sorginte criminala. Astazi, de pe pozitiile puterii economice dobandite, a unui control al tuturor parghiilor, s-a constituit o noua clasa , identica aceleia avandu-i lideri pe Dej, Pauker and comp.
Dizidentele in partide sunt coordonate de la varful ierarhiei, reprezentand strategia de supravietuire si, indirect, subordonarea prin anestezie a natiunii. Prin tot felul de stratageme, coabitari, fuziuni ... Din pacate, foarte putine persoane publice din Romania si-au pastrat o conduita , o verticalitate , in numele distantarii de esenta regimul politic. Practicantii ideologiei coercitive,veniti din spectrul violentei totalitare, cum este chiar camarila basesciana, acesti "seducatori" politici sunt azi marii vinovati si profitori, actionand decisiv in sensul gresit. Dar maine? Maine ce ne asteapta? Euroscepticismul creste exponential nu doar in Europa! Occidentalismul paleste oglindit in implicare interesata curenta, aratandu-le sinistra imagine antidemocratica, cinismul exersat decenii la rand.
Acum se vede si mai clar Incercarea de Rupere a PNL prin factiunea Chiliman, face parte din acelasi scenariu. Subminarea lui Crin Antonescu, fara o dezbatere intensa a liberalismului si a standardelor unei noi Romanii este,pentru adevaratul liberalism curata lovitura de palat, o mizerie. Oricum, Crin Antonescu nu pare a fi "distrus moral" de practicile traditionale ale serviciilor. Un om cu personalitate, cu o luciditate nepervertita, este evident superior pentru Romania,chiar in fata experimentatilor securisti. Ca aceasta "dizidenta" interna contra lui Crin are protectia suprema, e limpede. Sa speram ca i-ar putea folosi in constituirea ca forta moral-politica in campania viitoare pentru presedentie. Dar, este tot mai vizibil , serviciile secrete vor trebui aduse concret sub controlul parlamentar si al societatii, fara menajamente si ocultari obiectiviste . Separatia politicienilor de cei acoperiti in aceste servicii este poate primul pas spre insanatosirea Romaniei. O lege severa in acest sens nu mai suporta amanare. Trebuie ales. Securism sau politica? Ni se pare tema esentiala a viitoruluii Romaniei.

(sursa:net)