HotNews: Adrian Nastase crede ca in perioada urmatoare Crin Antonescu va trebui sa isi exerseze calmul (Autor:Ionut Baias)

Fostul premier Adrian Nastase a declarat joi seara, la Reghin, ca liderul PNL, Crin Antonescu, este unul dintre oamenii politici cu cea mai larga cultura generala, ca indeplineste elementele unui profil de prezidentiabil, insa in ceea ce priveste personalitatea, in perioada urmatoare va trebui sa isi exerseze calmul, potrivit Agerpres.
‘Crin Antonescu este, dupa parerea mea, unul dintre oamenii politici cu cea mai larga cultura generala. Este unul dintre putinii oameni politici pe care-i cunosc care citeste in permanenta. Daca veti examina discursurile lui, veti vedea ca sunt extrem de bogate in metafore, in simboluri. Toate aceste lucruri vin si din cultura si dintr-o lectura permanenta. Deci, sub acest aspect, cred ca Crin Antonescu respecta pe deplin, din punctul meu de vedere, un anumit tablou sau elementele de baza ale unui profil de prezidentiabil. In ceea ce priveste personalitatea, cred ca in perioada urmatoare va trebui sa isi exerseze calmul, iar din punctul de vedere al dimensiunii externe, va trebui sa isi formeze, de pe acum, un minicabinet de politica externa si sa se gandeasca foarte serios la aceasta dimensiune a activitatii unui presedinte‘, a afirmat Adrian Nastase.
Acesta considera ca Antonescu poate sa fie presedinte si s-a declarat convins ca el va fi candidatul USL, insa cei care vor decide vor fi alegatorii. Nastase a mai spus ca nu da sfaturi si ca, in final, cei care vor determina cum trebuie sa fie presedintele si cine va fi presedintele vor fi alegatorii, intrucat parerea electoratului poate sa fie diferita de a sa.
‘Daca m-ati fi intrebat inainte de 2004, inainte de alegeri, daca Traian Basescu corespunde unui astfel de profil, v-as fi raspuns ca nu, dar alegatorii au gandit altfel, sau, in orice caz, alegatorii si altii. A fost mai complicat si in 2004 si in 2009, dar nu are rost sa mai comentam lucrurile astea‘, a subliniat Nastase.