Inpolitics : Iulie 2013 - luna cind Traian Basescu va fi facut K.O. politic (Autor: Bogdan Tiberiu Iacob)

Despre actualul presedinte se spune deja ca e terminat din punct de vedere politic si ca doar coabitarea cu guvernul Ponta il mai salveaza de la marginalizarea totala. Din pacate pentru seful statului, necazurile nu s-au terminat: in luna iulie il asteapta o incercare cumplita, care i-ar putea da lovitura de gratie in planul imaginii, cu un an si jumatate inaintea terminarii mandatului.
Prezent ieri la o lansare de carte, Ion Iliescu a redeschis o rana abia cicatrizata, afirmind ca statistica romaneasca nu este pusa la punct, deoarece "cifra de 18,5 milioane de votanti la nivelul anului 2012 este o aberatie". "Noi n-am avut aceasta cifra nici macar in 1990, cand populatia tarii era de 23 de milioane si cand prezenta la vot a fost masiva. (...) La nivelul de 19 milioane de locuitori, cei cu drept de vot se aproprie de 15 milioane, nu mai mult. Deci, din acest punct de vedere, referendumul de demitere era valabil daca s-ar fi lucrat cu cifrele reale ale situatiei populatiei si cei 8,5 milioane de votanti erau peste jumatate din cei cu drept de vot", a mai afirmat Iliescu, conform Mediafax, sustinand ca acest lucru a deformat "realitatea populara".

Iliescu da dovada de consecventa, spunind aceste lucruri: anul trecut, in vara, el avea o pozitie identica, declarind, pentru ziarul "Gindul", ca, in Romania, la ora actuala, au ramas cel mult 15-16 milioane de alegatori. "Acesta este bazinul nostru electoral. Astfel, cele opt milioane de votanti de la referendum, nu sunt 50 la suta, ci aproape 60 la suta din cifra reala a romanilor cu drept de vot, din tara", sustinea fostul presedinte.
Cu adevarat misterioasa, am mai spus-o si altadata, e incapatinarea Institutului National de Statistica de a nu comunica pina la aceasta ora, oficial, cifra exacta a populatiei Romaniei, desi a trecut un an si jumatate de la recensamintul din octombrie 2011.
La inceputul anului trecut, guvernul Boc dadea asigurari ca vom avea alegeri locale dupa noile date ale recensamintului; nu le-am avut nici macar pe cele parlamentare, desi s-au succedat la putere alte doua guverne.
Desigur, termenul limita pina la care INS ar trebui sa centralizeze si sa prelucreze toate datele recensamintului expira abia anul viitor, dar aici vorbim de date extrem de minutioase, care nu s-au mai solicitat la niciun alt inventar al populatiei, legate de gospodarii, profesii etc. Pentru a determina strict numarul de romani ramasi dupa ampla depopulare din ultimul deceniu nu era nevoie decit de citeva luni, maxim.
Lucru care nu s-a intimplat, insa, nici pina acum. Cine si de ce a avut acest interes e util de analizat, dar nu ne propunem asta acum.
Doua rinduri de alegeri si un referendum national s-au desfasurat pe baza unor cifre aiuritoare, complet false, care au desenat actuala configura&tie politica la nivel local si national si au influentat conducerea la virf a statului. Inca si mai grav, dupa cum aratam aici anul trecut, la alegerile locale din vara lui 2012 erau asteptati la urne, oficial, MAI MULTI alegatori decit la europenele din 2009, 18.315.880 fata de 18.237.627. Populatia scade vertiginos, alegatorii se inmultesc!
Cacealmaua nu mai dureaza mult, din fericire. Acum citeva saptamini, presedintele INS, Tudorel Andrei, a anunțat public ca datele partiale ale recensamintului se vor difuza oficial mai devreme decit se stabilise initial, adica in luna iulie a acestui an si nu in octombrie: "In iulie vom anunta informatiile relevante, strict necesare pentru recensamantul populatiei".
Sa speram ca prin informatii relevante se intelege in primul rind cuantumul populatiei, altfel vom avea si alegeri europarlamentare si chiar validarea noii Constitutii tot dupa date false.
Dincolo de asta, insa, momentul cind, in iulie, se va anunta oficial cifra deja stiuta pe cai neoficiale, adica scaderea dramatica a populatiei si un numar maxim de alegatori de cca.14-15 milioane, la nivelul anului 2011, se va sti in intreaga tara ca Traian Basescu este inca presedinte printr-o uriasa minciuna.
Ca, in realitate, el trebuia demis la referendumul din vara trecuta.
Juridic vorbind, e greu de crezut ca se mai poate face ceva, desi e aproape cert ca se vor ridica voci grele care vor cere demiterea, atunci, a presedintelui, pe baza datelor respective.
Moral, insa, Basescu va deveni un demnitar mort, un strigoi politic, al carui glas nu va mai avea cum sa conteze. O problema, daca vreti, nu doar pentru el, personal, ci pentru intreaga Romanie, care se va vedea condusa un an si mai bine de un presedinte ilegitim, salvat doar de strania taraganare a prelucrarii datelor recensamintului de catre INS. O situatie fara precedent in istoria tarii, care se anunta extrem de interesanta.