DeCeNews: Noua conducere a PSD a fost aleasa. Vezi cine sunt cei votati

Social-democratii si-au ales, sambata, in cea de-a doua zi a Congresului PSD, noua conducere, Victor Ponta fiind reconfirmat in functia de presedinte. "Imi doresc o echipa unita si performanta", a declarat vechiul si noul lider al PSD, in discursul de final, dupa ce au fost anuntate rezultatele votului.

Iata cine sunt noii lideri social-democrati:

Pentru functia de Vicepresedinte - cei cinci vicepresedinti alesi din randul Organizatiei de femei:
Ecaterina Andronescu
Corina Cretu
Rovana Plumb
Olguta Vasilescu
Gabriela Firea

Noii vicepresedinti regionali sunt:
Gheorghe Nichita
Marian Oprisan
Mircea Cosma
Paul Stanescu
Ion Mocioalca
Ioan Rus
Mircea Dusa
Robert Negoita

Vicepresedintii la nivel national:
Nicolae Banicioiu
Marian Vanghelie
Titus Corlatean
Dan Nica
Eugen Bejenariu
Constantin Nita
Dan Sova
Ion Calinoiu

Presedinte executiv al PSD este Liviu Dragnea.

"Vreau sa ii felicit pe toti care au fost alesi in conducerea partidului, vreau insa, in egala masura, sa spun celor care nu au castigat aceasta competitie ca pe absolut toti ii consider extrem de importanti pentru conducerea partidului si vreau sa fie alaturi de noi in deciziile importante pe care le vom lua in continuare", a declarat Victor Ponta, dupa anuntul privind rezultatul votului la Congres.
"Imi doresc o echipa unita si performanta. Vreau sa mai spun un lucru pe care l-am uitat in speach, si Madalin Voicu pe buna-dreptate m-a si certat trebuie sa avem o guvernare care trebuie sa aiba mai multa grija de cultura acestei tari, de cultura, dar si de cultura politica, si cred ca impreuna putem face acest lucru. Vreau sa va multumesc pentru aceste doua zile exceptionale. Ne odihnim, sarbatorim, pansam orgoliile si supararea acolo unde exista si de luni suntem din nou la treaba, guvernam Romania, suntem cel mai puternic, mai modern, cel mai dornic si dispus la schimbare partid al Romaniei", a mai afirmat Ponta, marturisind ca este invidios pe Nicolae Banicioiu, pentru ca a luat cel mai mare numar de voturi.