MEDIAFAX: Antonescu, intrebat daca are incredere in Ponta ca la infiintarea USL: Ceva mai putina

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca, daca este vorba ca reprezentantii USL, respectiv premierul Victor Ponta, sa arate in strainatate ca sunt "prieteni" cu Traian Basescu, si nu dusmani, atunci ar fi trebuit lasat Emil Boc, deoarece "originalul e intotdeauna preferabil copiei".
"Inainte, pentru mine, in USL inseamna clar acele lucruri (asumate in programul USL, n.r.), nu altele, pentru ca, daca in continuare vom constata ca n-am facut ce am spus in fata oamenilor, ci altceva, pentru ca asa a fost nevoie, asa ne-a zis nu stiu care ambasada, atunci vine simplu intrebarea si nu ezit sa-i dau si raspuns. Pai, dom’le, daca nu puteam face altceva decat a facut Basescu inainte, daca ceea ce putem face noi in politica externa este sa-i convingem pe oamenii aia ca suntem prieteni cu Basescu, nu dusmani, atunci de ce nu l-am lasat pe Basescu, pe Emil Boc, pe Ungureanu si pe ceilalti sa faca ei treaba? Ca originalul e intotdeauna preferabil copiei", a spus Antonescu, intr-o emisiune la Antena 3.
Totusi, el si-a exprimat credinta ca va putea merge mai departe in parteneriatul cu Victor Ponta si in USL "cu conditia ca USL sa aiba drept actiune, drept scop, drept directie" ceea ce a angajat fata de cetateni ca va avea.
Antonescu a fost intrebat daca are incredere in actualul premier ca la momentul infiintarii USL.
"Ce, o sa mint sa spun ca da? Nu. E ceva mai putina, dar e destula ca sa incercam sa mergem mai departe", a raspuns el.
De asemenea, liderul PNL a criticat raportarea lui Victor Ponta fata de Traian Basescu.
"Ceea ce e grav e urmatorul lucru, ca in vreme ce omul continua sa se comporte in felul acesta (implicarea in infiintarea Miscarii Populare, n.r.), unii dintre noi, premierul de pilda, dar si altii, il trateaza cu toata seriozitatea de parca ar fi un presedinte legitim, normal, si cu un comportament adecvat al acestei tari", a comentat Antonescu.