PDL paraie din incheieturi. TRU: Macovei, un fost procuror comunist

Presedintele PDL, Vasile Blaga, si-a sustinut, luni, la Pitesti, motiunea pentru un nou mandat in fruntea formatiunii din Modrogran. Unul dintre insotitorii sai, europarlamentarul Traian Razvan Ungureanu, le-a atacat pe contracandidatele lui Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei. Despre prima a afirmat ca a venit din alte partide, iar despre colega din PE a declarat ca a fost in organele de securitate comuniste.
"Dobrin avea o mare problema, avea prea multa imaginatie. Si noi la fel. Avem 3 motiuni. Noi, cei care sustinem aceasta motiune, recunoastem ca acest partid a mers de la stanga spre dreapta o data cu mersul acestei societa&ti. Ceilalti, habar nu au ca au fost in alte partide, ca a fost procuror comunist. S-au trezit intr-o dimineata si erau de dreapta. Blaga a facut munca in PDL fara sa aiba spate si sustinere, pentru ca el l-a facut, el l-a inregistrat. Blaga nu a avut nevoie de derogari, a asteptat 15 ani pana cand a ajuns ministru. Acest partid poate avea o singura deviza: razboi cu USL, nu in PDL", a declarat Traian Razvan Ungureanu, potrivitPro Arges.
Vasile Blaga a fost insotit de artileria grea din PDL, oameni vechi ai partidului, precum secretarul Gheorghe Flutur, fostul ministru Paul Vass si europarlamentarul Traian Razvan Ungureanu.
PDL se roade din interior
Atacurile din interiorul PDL au trecut de etapa sagetilor aruncate cu bolta peste capetele celor trei candidați la sefia partidului. Taberele Udrea, Blaga si Macovei au prins contururi clare, iar PDL duce lupte mai dure in interiorul partidului, decat o face cu Puterea.
Dupa conflictul cu Adrian Papahagi, care si-a luat un simbolic "adio" de la europarlamentarul PDL, TRU isi ataca si colega din PE, Monica Macovei. Teodor Baconschi a purtat si el anterior un conflict cu TRU. Disputa pentru sefia PDL a zdruncinat din toate balamalele, subrezite de alegerile locale si parlamentare, partidul lui Blaga. Iar dupa Congresul din 23 martie, exista o probabilitate ca lideri ai partidului, precum TRU si Macovei, sa nu mai aiba loc unul de celalalt in interiorul PDL.