DeCeNews - Ipoteza-soc: Traian Basescu, viitorul prim-ministru al Romaniei. E posibil?

Fostul ministru al Finantelor in Guvernul Tariceanu, Ionut Popescu, a lansat pe blog un scenariu bomba in legatura cu viitorul politic al lui Traian Basescu. Conform ipotezei difuzate de Ionut Popescu, presedintele Traian Basescu ar putea ocupa, dupa incheierea mandatului la Cotroceni, functia de premier. Declaratia fostului ministru a fost prezentata la Antena 3, de Razvan Dumitrescu.
Intr-o postare intitulata "Traian Basescu, viitor prim-ministru!", Ionut Popescu comenteaza declaratia lui Traian Basescu, prin care seful statului a anuntat ca nu se va retrage din politica dupa ce isi va incheia mandatul la Cotroceni, in 2014.
"Oamenii se calmasera, isi dadusera seama ce prostie a fost suspendarea lui Basescu, asteptau linistiti 2014, convinsi ca Traian Basescu le va trimite o carte postala din porturile in care se va afla. Cand, zbang, lovitura: Basescu s-a razgandit. Nu mai vrea sa se retraga din politica. Cand ei stiau ca se vor lupta, la misto, doar cu Blaga... Ori suntem presedinti, ori nu mai suntem?", a scris Ionut Popescu.
Ionut Popescu a fost ministru al Finantelor Publice in primul Guvern Tariceanu.

xxx

De Ce News va propune urmatoarea dezbatere: Credeti ca este posibil acest scenariu, conform caruia Traian Basescu ar putea ajunge premierul Romaniei? Daca da, ce presedinte credeti ca l-ar numi pe Basescu in functia de prim-ministru?