Jurnalul National - Basescu: Nu situatia din Bulgaria poate ridica probleme la Consiliul JAI, ci nerespectarea normelor statului de drept

Presedintele Traian Basescu a apreciat, marti seara, ca nu recenta demisie a guvernului bulgar ar putea ridica probleme in discutarea, in Consiliul JAI din luna martie, a extinderii spatiului Schengen, ci situatiile in care nu sunt respectate normele statului de drept, informeaza agerpres.ro.
"Demisiile sunt frecvente, in spatiul european, ca decizii politice, ca decizii utile, de dezamorsare, si nu cred ca situatia din Bulgaria este cea care poate sa ridice probleme la Consiliul JAI. Situatiile care pot ridica probleme sunt cele in care nu respectam normele statului de drept", a spus Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni, intrebat daca recenta demisie a guvernului bulgar ar putea influenta discutiile din Consiliul JAI privind intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen.
Cat priveste informatia aparuta in presa bulgara referitoare la faptul ca de pe agenda Consiliului JAI din luna martie a fost scoasa chestiunea cu extinderea Spatiului Schengen, Basescu sustine ca nu este adevarata, punctand ca subiectul nu este trecut ca fiind unul ferm, ci are mentiunea "posibil".
Intrebat daca exista posibilitatea ca in luna martie sa nu mai fie discutat subiectul Schengen, Basescu a raspuns: "Atata timp cat inca nu e definitivata agenda, exista orice posibilitate. De aceea si insistam, cand am aflat cum este mentionata in ordinea de zi a JAI-ului problema Schengen, am trimis scrisoarea (catre premierul Victor Ponta si presedintii celor doua Camere Legislative - n.r.). Era weekend, dar mi s-a parut ca e foarte important sa avem o reactie preventiva".