DeCeNews : Decizie radicala anuntata de Klaus Johannis la Congresul PNL

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a vorbit, sambata, la Congresul Ordinar al PNL, despre motivele care l-au determinat sa intre in partid. El a anuntat ca va demisiona din functia de presedinte al FDGR.
"In ultimii 13 ani, de cand am intrat in politica, am avut contacte punctuale, sau proiecte politice mai ample, cu aproape toate partidele politice de pe scena politica romaneasca, o formatiune speciala pentru mine fiind Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR). Voi renunta la functia de presedinte al FDGR. Nu voi renunta si la functia de membru", a declarat Johannis.
Primarul Sibiului a prezentat si motivele care l-au determinat sa devina membru al PNL.
"Dintre toate partidele, cele mai bune relatii le-am avut cu PNL. As mentiona capitala culturala si evenimentele politice din toamna anului 2009. Acestea, impreuna cu convingerile mele politice si cu invitatia onoranta din partea domnului presedinte Antonescu, m-au facut sa vin in PNL.
Eu cred ca trebuie sa castigam presedintia Romaniei cu candidatul Crin Antonescu. Trebuie sa ajungem la rezultate bune la alegerile parlamentare din 2016, dar, mai cu seama, la alegerile locale din 2020.
Trebuie sa consolidam pozitia dreptei din Romania. Aceasta este esenta proiectului politic caruia m-am alaturat", a spus Klaus Johannis.