DeCeNews.ro : Politia, Parchetul si Armata, vedetele campaniei electorale (Autor :Val Valcu)

Institutiile de forta au "arestat" atentia mass media, in primele zile ale campaniei electorale. Printre aceste institutii s-ar putea numara si ANI, odata ce face anchete si are investigatori. Numele acuzatilor pusi la index de Agentie sunt de mare calibru. Totusi, nu cred ca PDL va obtine ceva in urma acestui demers. Chiar daca se lasa impresia ca Traian Basescu ajuta partidul, prin oamenii sai, un impact electoral semnificativ nu cred ca se va inregistra. Acuzatiile, fara priza la marele public, au fost rapid dezmintite de cei patru ministri, care pana la o decizie definitiva a instantei vor juca fara probleme in rolul de victima a agentilor portocalii.
Dupa "dezvaluirile" ANI, a urmat scandalul DIAS-Constanta. O facatura ipocrita a unor pseudo-pudibonzi din presa. Dupa ce storci audientele dezgolind fese si sani, cu tonele, n-ai de ce sa fii socat de o gluma de vestiar. Ca si in alte ocazii, cand sifonarii au dat presei filmari cu mobilul de la petreceri de Revelion, mi-au spart timpanele ah-urile si oh-urile deontologilor, de parca la petrecerile ziaristilor se bea doar agheasma si se danseaza gavota, dupa ce se rostesc in cor rugaciuni pentru iertarea pacatelor. (Pe de alta parte mi-a placut replica data de politist: v-a socat peruca, dar cand eram deghizat in cersetor, ca sa prind traficanti de cocaina, nu v-a socat ca puteam fi impuscat, de exemplu?)
Mai revoltator mi s-ar parea ca doi ofiteri se fi batut cu jandarmii, in fata la Cotroceni. Ei sunt acuzati ca au sicanat o femeie, in trafic, ba chiar au incercat sa-l altoiasca pe sofer. Inutil de amintit ca atentia acordata de televiziuni acestui incident nu a fost nici pe departe la nivelul "scandalului" provocat de poza cu seful DIAS.
In fine, DNA s-a remarcat printr-o arestare spectaculoasa, de week-end, anuntand flagrantul deputatului de Vrancea, prins cu mita in sac. Aparent, scorul e de 1-1: patru ministri USL, cu ceva acuzatii subtiri, un deputat PDL, retinut intr-un dosar greu. In acest moment, nu se stie daca dosarul va inclina balanta in favoarea USL sau a PDL. Cum spuneam, partidul lui Blaga are elegatori disciplinati. Ei cred in refrenul cu independenta Justitiei, iar PDL le va oferi capul lui Trasculescu pe tava. In schimb, din dosar ar putea rasari stenograme care sa sifoneze imaginea USL ( trocuri guvernamentale, blaturi intre adversari etc). In plus, DNA s-a credibilizat, demarand arestarile cu un deputat ARD, asa ca poate ridica pe cativa de la USL, pentru echilibru.
Una peste alta, un sfert din campania electorala a trecut fara ca dezbaterea politica sa fie cap de afis, ceea ce ar putea conveni ambelor tabere. De fapt, o singura stire de campanie a retinut atentia: moartea alegatorului, dupa cearta cu un candidat, in fata portii. Multi vor trage concluzia care e tiparita pe pachetele de tigari: votatul poate dauna grav sanatatii! Mai bine uitati-va la poze cu politisti in pielea goala.