Ziuwall-street.ro : a ZERO a campaniei electorale: miting USL pe National Arena PLUS Congresul PPE, la Bucuresti

In frunte cu Victor Ponta, care va candida in acelasi colegiu din Gorj ca si in 2008, 17 din cei 21 de membri ai actualului Cabinet vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, scrie Mediafax.
De asemenea, mare parte dintre actualii parlamentari USL vor candida pentru un nou mandat, inclusiv Dan Voiculescu.
Nume sonore noi de candidati din partea USL sunt, printre altii, George Becali, Gabriela Firea si Sebastian Ghita.
Nu vor candida Florin Georgescu, Mona Pivniceru, Leonard Orban si Raed Arafat. In rest, toti ceilalti isi vor incerca sau reincerca norocul pentru a deveni sau redeveni parlamentari.
Congresul PPE: azi si maine
Un alt mare eveniment are loc zilele acestea: Congresul PPE se va desfasura, astazi si maine, la Palatul Parlamentului. La Congres vor lua parte aproximativ 1.200 de participanti din 40 de tari europene.
Fostul presedinte al PDL Emil Boc spune ca organizarea Congresului PPE la Bucuresti reprezinta o reusita a PDL si o recunoastere a meritelor partidului in ceea ce inseamna pozitia sa in Europa.
"Organizarea Congresului PPE la Bucuresti este o reusita a PDL care a reusit sa aduca peste 17 lideri din UE, sefi de stat si de guvern, presedintele PPE, pe presedintele Comisiei Europene. Este o recunoastere a meritelor PDL in ceea ce inseamna pozitia lui in Europa si capacitatea de a guverna tara in cele mai grele momente ale crizei economice. Este o forma de recunoastere din partea PPE ca PDL si-a sacrificat imaginea si voturi in perioada de maxima criza economica pentru a da solutii necesare tarii, chiar daca ele nu au fost cele mai bune din punctul de vedere al imaginii partidului si al voturilor obtinute in diverse competitii electorale", a declarat Emil Boc.
El a aratat ca organizarea Congresului PPE la Bucuresti este un succes pentru PDL in conditiile in care PSD nu a putut organiza congresul socialistilor europeni la Bucuresti deoarece acestia au preferat sa il tina la Bruxelles, pentru ca "nu doreau sa isi asocieze numele cu PSD-ul din Romania".
Lideri ai PDL au criticat decizia USL de a organiza lansarea candidatilor concomitent cu Congresul PPE. Reprezentantii democrat-liberali au afirmat ca programarea lansarii candidatilor USL in acelasi timp cu Congresul PPE dovedeste frustrarea liderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu si ca "niciun om sanatos la cap" nu ar face asa ceva.
Potrivit acestuia, Romania are toate sansele sa obtina un post de vicepresedinte al PPE, pe care il merita ca atare, iar PDL o va sustine pe Anca Boagiu pentru un post de vicepresedinte.
Cum va arata mitingul USL
Mitingul de lansare a candidatilor USL pentru alegerile parlamentare este programat, miercuri, pe Arena Nationala, intre orele 18.00 si 20.00. Scena pe care se va desfasura evenimentul de lansare a celor 452 de candidati va fi asezata in zona aferenta terenului, ca si la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestatia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentatii de gen, asa cum s-a intamplat anterior, urmand sa se desfasoare intr-un registru solemn-serios.
Reprezentantii USL vor avea la dispozitie practic o zi pentru toate actiunile organizatorice de placare a terenului, ridicare a scenei si montare a materialelor publicistice de tip electoral, pentru ca marti Arena gazduieste meciul de fotbal Romania-Olanda.
Participantii la mitingul USL se vor aseza in tribune si peluze intr-o ordine stricta, prestabilita, criteriile asezarii depinzand de judet, organizatie, partid, iar participantii vor primi numarul locului, al randului si al sectorului de tribuna in care se vor aseza.
Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele care circula in zona Arenei Nationale vor avea, miercuri, trasee modificate, din cauza restrictiilor de trafic pe strazile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasa si Maior Coravu.
Trei strazi si un bulevard din zona National Arena vor fi inchise din cauza mitingului. Astfel, de la ora 11:00, va fi inchisa total circulatia rutiera pe strazile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasa si Maior Coravu. De asemenea, incepand cu 18:30, nu se va circula pe bulevardul Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si bulevardul Chisinau.
Politistii solicita soferilor sa evite perimetrul adiacent National Arena, sa circule cu viteza redusa si sa opreasca doar in locurile special amenajate.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, ca la evenimentul de lansare a candidatilor USL vor participa 80.000 de persoane, acesta fiind numarul maxim admis, stabilit in urma discutiilor cu MAI si ISU.
Presedintele PSD, Victor Ponta, declara, luni, ca USL va inchiria Arena Nationala pentru lansarea candidatilor la parlamentare platind contravaloarea acestui serviciu, fara reduceri, in timp ce Dragnea afirma ca "se negociaza" contractul cu Primaria Capitalei.
Intrebat cu cat se va inchiria Arena Nationala, Ponta spunea: "Cu cat se inchiriaza in mod normal. Niciun fel de discounturi".
La randul sau, Dragnea spunea ca nu poate preciza suma pentru care USL va inchiria Arena Nationala intrucat contractul cu Primaria Capitalei "se negociaza", el facand aceasta afirmatie dupa ce presedintele PSD Victor Ponta a precizat ca USL va plati contravaloarea fara discounturi.
Totodata, USL si-a luat angajamentul de a respecta regulile stadionului - nu se fumeaza, nu se mananca seminte in tribune, iar ceea ce se strica se plateste.
Mai mult, manifestatia USL va beneficia de paza stadionului, stewarzii care sunt prezenti la meciuri urmand a fi prezenti si la evenimentul USL.
USL isi lanseaza, astazi, pe National Arena, candidatii la alegerile parlamentare, in prezenta liderilor formatiunilor componente, organizatorii anuntand prezenta a 80.000 de sustinatori. Evenimentul are loc concomitent cu Congresul PPE, care se desfasoara la Palatul Parlamentului.