Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Libia, Christopher Stevens, si alti trei membri ai personalului ambasadei au fost ucisi, miercuri, in Libia, de o grupare islamista inarmata care a atacat cu focuri de arma consulatul SUA din Benghazi si a tras cu rachete asupra masinii in care se afla diplomatul.
Moartea diplomatului a fost anuntata de Reuters, citand un oficial din Benghazi.
Actiunea a venit ca raspuns la proiectia unui film amator batjocoritor la adresa Profetului Mohamed, dupa ce revolte similare au avut loc in capitala egipteana Cairo, unde protestatarii au escaladat zidurile ambasadei SUA si au ars steagul american.
Ambasadorul se afla intr-o scurta vizita in Benghazi cand consulatul a fost atacat in noaptea dintre marti si miercuri. Fortele de securitate care pazeau ambasada s-au retras din fata focurilor puternice ale insurgentilor.
Un oficial de securitate libian a declarat ca, dupa atacul cu focuri de arma si grenade asupra consulatului, ambasadorul american tocmai se indrepta spre un loc mai ferit, cand masina i-a fost atacata cu rachete. Ambasada SUA deja a trimis un avion militar care va transporta cadavrele la Tripoli, iar de acolo peste ocean, in SUA.