DeCeNews : Pentru cine se afla Ioan Rus in guvernul Ponta? (Autor : Razvan Dumnitrescu)

Actualii guvernanti aveau la dispozitie, oficial si institutional, documente din care rezulta ca numarul real al persoanelor cu drept de vot nu este de peste 18 milioane, ci abia depaseste 16,5 milioane. Cu toate acestea, au trecut peste acest "mic" amanunt si au organizat un referendum pe o cifra scoasa din sertar de domnul Rus, ministru al Administratiei si Internelor, cel ce, neintrebat fiind, s-a grabit sa anunte, imediat dupa suspendarea lui Traian Basescu, numarul cu pricina.
De anunțtat, a anuntat o cifra falsa si spun asta si pentru ca numai eu am primit sute de mesaje cu exemple concrete de liste electorale pline cu persoane decedate, unele chiar inainte de 1989.
Devine limpede faptul ca doar prin rea vointa puteau fi mentinuti mortii in randul celor cu drept de vot si rezulta clar ca, de fapt, noi avem acum de-a face cu doua Romanii, una reala a platitorilor de taxe si impozite pe care statul stie sa-i numere corect - ca doar nu e fraier sa nu ia de la ei si ultimul leu cuvenit - si una imaginara, doar pe hartie, folosita in momentele cheie in care baietii smecheri, care se afla la butoane, sunt amenintati cu pierderea pupitrului de comanda si in care mortii au un cuvant mai greu de spus decat viii.
Fiecare dintre noi are CNP, iar acest numar spune clar cand ne-am nascut, pe cale de consecinta spune si daca la momentul scrutinului electoral avem varsta prevazuta de lege pentru a vota. Pe baza acestui numar figuram in bazele de date de la CNAS, la fisc si prin alte parți si cand plecam din lumea asta suntem scosi de la drepturi imediat. Nu si de pe listele electorle insa... nu toti, nu intodeauna.
Noi facem, asadar, parte din Romania reala. Domnul Rus din ce Romanie face parte? Dar domnul Victor Paul Dobre de la acelasi minister?
Am aflat pe surse ca, ieri, cei doi au decis niste verificari si ma intreb daca nu era normal sa faca asta inainte de referendum sau inainte de alegerile locale, pentru ca tot ei erau la putere.
Mai stiu ca, dsi exista date certe ca populatia reala a tarii este alta decat cea din sertarele si dulapurile lor, domnii in cauza se chinuie si acum sa ne convinga ca au dreptate.
Intre timp, peste 8 milioane de cetațeni care au venit la referendum au aflat ca in Romania reala l-au demis pe Basescu, dar ca din cauza Romaniei de pe hartie au mari șanse sa ramana cu acesta la Cotroceni. Frustrarea nu are margini, dar ce-i pasa lui Rus, om aranjat, cu stare și foarte relaxat, de treaba asta?
Prin truda nemijlocita a acestui personaj emblematic al grupului de la Cluj, voința romanilor va fi probabil anulata de harțogaria fara legatura cu realitatea pe care, in calitate de ministru, acest domn o pastorește.
Dupa acest eșec, de ce mai este dansul ministru? Domnul Dobre, liberal in acte, ce mai cauta la Administrație? Cand demisioneaza acești indivizi sau cand ii demite Victor Ponta?
A fost domnul Rus impus in guvern de Traian Basescu sub forma de conditie absolut necesara pentru a da executivul pe mana USL? Este dansul garantia, colacul de salvare, rezerva in caz de Doamne Fereste pentru presedintele ales si suspendat?
O fi la mijloc o fratie a celor cu ochi albastri ce devine evidenta doar in momentele importante si delicate? Cu astfel de intrebari sunt asaltat de multi dintre cei ce s-au dus cu buna credinta la vot si descopera acum ca au fost pacaliti.
Unii ma intrebau daca nu cumva toata povestea asta nu a fost decat o schema prin care fratia despre care vorbeam a incercat sa destrame o alianta ce devenea extrem de periculoasa pentru Basescu si planurile lor? Acum, e posibil ca Antonescu sa iasa din politica, lui Ponta sa i se ceara socoteala pentru esec, iar Basescu, odata intors la Cotroceni, sa faca ce stie mai bine cu amenințari si dosare si sa rupa iar parlamentari din aceasta majoritate pentru a lasa fara sprijin guvernul in perspectiva parlamentarelor.
Raman milioane de cetateni cu buza umflata si cu sentimentul ca si-a batut cineva joc de ei, ca parerea lor nu conteaza, ca la vot iese oricum cine trebuie! Periculos sentiment pentru democratie si statul de drept.
Astept reacția premierului si, daca acesta nu-i scoate din guvern pe domnii Rus si Dobre, nu voi avea niciun argument pentru a sustine ca Victor Ponta nu e parte dintr-un scenariu ascuns si complex. Eu am pornit cronometrul.