Jurnalul National : Adevarata fata a lui Traian Basescu

Luni, 23 iulie, Jurnalul National apare impreuna cu volumul "Adevarata fata a lui Traian Basescu". O carte scrisa de cunoscutul istoric, poet si eseist roman Marius Oprea. O dedicatie pentru fostul presedinte al Romaniei! Ca sa aiba si domnia sa o istorie!
Autorul isi asuma totala responsabilitate juridica a afirmatiilor sale. Nu a fost si nu este angajat al Trustului Intact.
Asa arata Traian Basescu, cum il vad eu, autorul acestor randuri. Un Alexandru Macedon care a castigat batalie dupa batalie cu sine, ajungand la granitele demnitatii umane. De aici incolo, a inceput razboiul sau cu ceilalti. Mai intai prieteni sau colegi de partid, pe care i-a tradat pe rand, in numele victoriilor sale. Al cuceririlor sale. Apoi razboiul cu un guvern si o coalitie din care a facut parte, apoi cu orasul pe care il castigase in stilul sau, intr-un iures salbatic si al carui cadavru l-a lasat soldatilor sai credinciosi, sa ii fie jefuite podoabele si sa fie purtat in sulitele puterii, profitului si mandriei de cuceritor.
Ajuns pe tronul imperial, s-a aratat la fel de gol sufleteste fata de consilierii sai, de care s-a folosit si pe care i-a lepadat rand pe rand. Apoi a facut ceea ce stia deja, cu o tara intreaga. Are insa o singura problema. El nu e Alexandru Macedon. Cu toata ostirea credincioasa si sicofantii sai, a ramas un imparat gol; iar noi nu suntem invinsi.