Amos News: Vicepresedintele Bundestagului reactioneaza la situatia din Romania

Statul de drept nu a fost incălcat in Romania, a afirmat Marti, 17 Iulie 2012, vicepresedintele Bundestag-ului, Susanne Kastner.
In opinia lui Kastner, initiativele guvernului Romaniei nu au incalcat principiile statului de drept. Mai mult, vicepresedintele Bundestagului s-a aratat surprinsa de reactiile negative ale comunitatii internationale fata de situatia interna din Romania.
"A vorbi despre suspendarea statului este cu certitudine exagerat. Este firesc sa te intrebi daca ordonantele de urgenta sunt masurile corecte pentru solutionarea problemelor din Romania. Pasii intreprinsi de Guvernul Romaniei au fost, insa, in conformitate cu Constitutia, fapt confirmat si de Curtea Constitutionala", a declarat Susane Kastner.
"Cu siguranta, sunt lucruri criticabile in Romania, dar asta nu incepand de ieri sau de cand conduce Ponta. Comisia Europeana trebuie sa verifice situatia de fapt, dar trebuie sa asteptam rezultatul acestei analize si rezultatul referendumului", se arata in comunicatul vicepresedintelui Bundestagului.