DeCeNews : Basescu este paranoic. Are un comportament de tip magic-infantil, spun psihologii

Traian Basescu a facut in ultimele zile o serie de afirmatii prin care si-a contrazis propriile teorii. Dupa ce a iesit la sediul de campanie si a lansat teoria telefonului negru de la Cotroceni, in emisiunea de la Realitatea Tv a marturisit printre hohote de ras ca a fost doar o strategie de campanie. Psihologul Hanibal Dumitrascu considera ca acest comportament este al unui om iresponsabil si care da dovada de accente paranoide.
"Este comportamentul unui om care nu s-a maturizat niciodata. El crede ca poate lua in ras pe oricine si oricand ca nu conteaza. Este un om iresponsabil", a spus Dumitrascu. Referitor la rasul care il apucase pe Basescu cand facea dezvaluirile psihologul considera ca acela este un comportament de tip "magic-infantil".
Hanibal Dumitrascu considera ca reactivarea acestei teorii a atacului energetic este o strategie din acelasi spectru a lui Traian Basescu. "Este teoria unui om care a ajuns sa creada cu tarie in astfel de chestiuni", a completat Dumitrascu.
La ficare aparitie televizata Traian Basescu a purtat cravata violet. Aceasta strategie a fost utilizata si in anul 2009, iar ulterior a fost urmata si de Emil Boc. La fiecare motiune de cenzura Boc vena cu o cravata violet, pe care o numea "cravata care nu pierde niciodata".