DeCeNews : De cate voturi este nevoie pentru suspendarea lui Basescu

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a precizat ca in acest moment in Romania sunt 18.308.612 de oameni care au 18 ani. Aceasta este cifra pe care se va merge oficial la referendum. Conform datelor oficiale, pentru suspendarea lui Basescu este nevoie 9.154.307 voturi.
CCR a decis ca referendumul din 29 iulie va fi valid doar cu prezenta a jumatate plus unu din numarul total de alegatori. Ioan Rus, care se ocupa de organizarea referendumului din partea USL, a precizat ca listele pentru referendum sunt unele noi, modificate la 10 iulie.
"In acest moment, pe listele electorale sunt 18.308.612 de oameni care au 18 ani, deci care au drept de vot", a spus Ioan Rus.
Ministrul a precizat ca pana la referenfum, sarcina partidelor este sa ii convinga pe alegatori sa mearga la vot. "Eu ca Guvern trebuie sa organizez in perfecta legalitate acest referendum. Vrem sa facem o comisie de transparenta ca sa vada lumea cum organizam referendumul si sa vada ca respectam legea. Pana la referendum, partidele trebuie sa se mobilizeze si sa ii indemne pe cetateni sa vina sa voteze", a declarat Ioan Rus.