O importanta publicatie politica din Marea Britanie spune despre cancelarul german Angela Merkel ca este "cel mai periculos lider" si o compara cu Adolf Hitler.
Saptamanalul "New Statesman" o prezinta pe coperta pe Merkel drept Terminator, cu un ochi protetic si purtand o jacheta de piele, sub care titreaza "Cel mai periculos lider al Europei". Publicatia se intreaba: "Se va potoli cancelarul german inainte de a termina cresterea economica si de a ne impinge intr-o noua criza?". In articolul publicat saptamana trecuta, Mehdi Hasan, senior editor al revistei, sustine ca Angela Merkel este "cel mai periculos lider de la Hitler incoace", scriind ca "auto-flagelarea fiscala" a masurilor de austeritate pe care Merkel insista sa fie adoptate de catre partenerii Uniunii Europene "distrug proiectul european, saracind vecinii Germaniei si riscand aparitia unei noi crize globale". Hasan o caracterizeaza, de asemenea, drept liderul mondial care "reprezinta cea mai mare amenintare la ordinea globala si prosperitate", mai periculoasa decat liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad, premierul israelian Benjamin Netanyahu si presedintele nord-coreean Kim Jong-un. Nici Londra, nici Berlinul nu au dorit sa comenteze acest articol. "New Statesman" a fost desemnata in 2009 drept "Revista anului" de catre Societatea Britanica a Editorilor.
Merkel a mai fost comparata cu Hitler de greci, care o considera responsabila de dezastrul in care a fost adusa tara, prin taierile de salarii si concedierile masive impuse pentru acordarea imprumuturilor. Antipatia fata de cancelarul german s-a instalat si in Italia, unde, inainte de vizita pe care aceasta a facut-o recent la Roma au aparut postere cu Merkel imbracata in uniforma SS si cu simbolul monedei euro pe brat, in locul zvasticii.

Uppdate
Angela Merkel a starnit si mania romanilor, deoarece i-a acordat protectie presedintelui suspendat Basescu T., care se ascunde sub fustele cancelarului.